Farkašovský a Beňo nezískali spolu vo voľbách ani tisíc hlasov

Farkašovský a Beňo nezískali spolu vo voľbách ani tisíc hlasov Foto: SNS

Výsledky volieb do Európskeho parlamentu ukazujú, že známa či populárna tvár z televíznej obrazovky úspech nezaručuje.

 

 

Karol Farkašovský, ktorý bol roky moderátorom televízie Markíza a pred tým šéfredaktorom spravodajstva v Slovenskom rozhlase, získal vo voľbách len 598 hlasov. Kandidoval zo siedmeho miesta na kandidátke SNS. Nepomohla mu ani spoločná fotografia s Rafaelom Rafajom, ktorý počas kampane vyšiel na Bradlo ako Štefánik.

Výrazne horšie obišiel bývalý moderátor politických diskusií na Markíze a šéfredaktor Národnej obrody Róbert Beňo, za ktorého neboli hlasovať podľa počtu hlasov asi ani rodina a najbližší kamaráti. Kandidoval za stranu Priama demokracia a získal 127 hlasov. Pre porovnanie Maroš Šefčoviš (Smer), ktorý mal najlepší výsledok, mal 66966 hlasov.

Podobne ako Robo Beňo, pravidelným kandidátom v rôznych voľbách je aj bývalý moderátor STV a dnes šéfredaktor Extra Plus Pavel Kapusta, ten získal 955 hlasov. Na kandidátke SNS sa mu podarilo  predbehnúť Farkašovského.

S podobným počtom hlasov skončil aj niekdajší hokejový tréner Jozef Golonka. Ako jednotka kandidátky Strana moderného Slovenska získal 992 hlasov.

Hoci na Slovensku kandidoval až 29 subjektov, voličská účasť bola spomedzi krajím EÚ najslabšia.