JOJ mení štart večerných správ

JOJ mení štart večerných správ

Televízia JOJ ustúpila konkurenčným správam. Veľké noviny TV JOJ o 19 hodine budú minulosťou.

 

 

Televízia JOJ posúva štart hlavnej večernej spravodajskej relácie. Veľké noviny JOJ začínajú v súčasnosti o 19 hodine. Ich programové okno trvá až 50 minút, po nich ide Šport a o 20 hodine Krimi.

Od 30. júna to už nebude platiť. Krimi sa posúvajú na 19 hodinu a Veľké noviny JOJ pôjdu o 19:30, pričom budú o pár minút kratšie, nasledovať bude Šport a Počasie.
JOJ sa tak vracia k štruktúre spravodajského večera, ktorú mala v minulosti. K posunu na 19 hodinu a štartu Veľkých novín došlo minulý rok v septembri, keď JOJ odštartovala s veľkým promom Veľké noviny JOJ.

Stará programová štruktúra
19:00 Veľké noviny TV JOJ
19:50 Šport
20:00 Krimi
20:25 Najlepšie počasie

Nová programová štruktúra
19:00 Krimi
19:30 Veľké noviny TV JOJ
20:15 Šport
20:25 Najlepšie počasie

JOJ tak prepúšťa miesto na prvé informovanie konkurencii Markíze a RTVS, ktoré začínajú o 19 hodine. Čo hlavne pri mimoriadnych udalostiach je nevýhoda, dôležité udalosti prinesie vždy skôr konkurencia.

Minuloročná zmena formátu z Novín JOJ na Veľké noviny JOJ, nové štúdio a grafika nepomohli JOJ dobehnúť konkurenčné Televízne noviny, ktoré sú stále jednotkou na trhu.

 Aktualizácia o vyjadrenie hovorkyne JOJ Lucie Kulihovej: Zmena vysielacieho času Veľkých novín nie je krátkodobou záležitosťou, zmena je trvalá. "Spravodajsko-servisnú reláciu KRIMI budeme vysielať o 19:00, čím posilníme celý spravodajský slot," povedala Kulihová.