Hlavnú úlohu v seriáli Markízy hrá dcéra politika a kandidáta na prezidenta

Hlavnú úlohu v seriáli Markízy hrá dcéra politika a kandidáta na prezidenta

Markíza bude po Ordinácii v ružovej záhrade vysielať opäť seriál z lekárskeho prostredia, v ktorom sa objavia ako hlavné postavy napríklad Alexander Bárta, Jan Révai a Judit Bardos.

 

 Mladá herečka Judit Bardos, ktorá je dcérou bývalého poslanca za SMK  Gyula Bárdosa a kandidáta na prezidenta, získala viacero filmových ocenení za film Dom, ale hrala napríklad aj vo filmoch Láska na vlásku, V tichu či Fair Play. Najnovšie bude hlavnou postavou v seriáli Markízy Doktori.

„Ide o klasický výpravný seriál, v ktorom pôjde o záchranu ľudských životov, ale aj vlastných osudov," píše televízia. Desaťdielny seriál bude mať premiéru v piatok 17. októbra. Markíza ho má v pláne vysielať ako hlavný piatkový večerný program, pričom v repríze pôjde v nedeľu predpoludním.

 

O čom je seriál: Hlavnými postavami seriálu sú Klára a Tomáš, špičkoví lekári. Ona je kardiologička, on je kardiochirurg. Nespája ich nič okrem napätia, nevypovedaných výčitiek a vzájomnej nevraživosti, no v minulosti mali k sebe blízko.

Tomáša a Kláru už ako študentov medicíny spájala veľká láska. Obaja absolvovali štúdium s vynikajúcimi výsledkami a plánovali spoločný život, ktorý mal začať svadbou.
V deň svadby zažila Klára nepríjemný šok. Miesto ženícha dostala stručný odkaz: "Prepáč, sú príležitosti, ktoré sa neodmietajú. Snáď niekedy nabudúce." Tomáš pred svadbou utiekol za kariérou do zahraničia.

Foto: Markíza

Od úteku spred oltára žil Tomáš niekoľko rokov v zahraničí. Na Slovensku sa objavoval iba sporadicky. Po prvý raz sa bývalí milenci stretli po troch rokoch od rozchodu na jednej z kardiologických konferencií. Vymenili si niekoľko formálnych fráz, ale ani Tomáš, ani Klára sa o ďalší spoločný kontakt nikdy nepokúsili.

Čas plynul, Klára sa medzičasom stala úspešnou lekárkou, uznávanou kardiologičkou na špičkovej kardiologickej klinike. Už viac ako dva roky žije v stabilnom partnerskom vzťahu s nemenej úspešným kolegom, anesteziológom Robertom, ktorý predstavuje všetky istoty, pokoj a stabilitu, po akých ženy obyčajne túžia.

O tom, že to myslí s Klárou vážne a poctivo, svedčí situácia v prvej časti seriálu, kde Robert požiada Kláru o ruku a predstaví jej detailný plán ich spoločnej budúcnosti - postavia dom, zasadia strom, budú mať deti ...

Práve v takejto situácii sa na scéne znova objaví Tomáš, ktorý prijme ponuku primára kardiochirurgie.