RTVS žiada pre komentátorov bezpečnejšie miesta

RTVS žiada pre komentátorov bezpečnejšie miesta

RTVS bude v reakcii na výtržnosti počas včerajšieho futbalového zápasu požadovať zmeny od organizátorov. 

 

 

Pri včerajšom futbalovom zápase Sparta Praha – Slovan Bratislava na bratislavských Pasienkoch boli ohrození aj moderátori RTVS. Športoví komentátori kvôli útoku agresívnych fanúšikov museli v živom vysielaní prerušiť moderovanie a doslova újsť a skrývať sa pred davom. „V jednej chvíli nám išlo o život," povedal spolukomentátor RTVS Szilárd Németh.

Viac: Komentátori RTVS sa museli počas zápasu skrývať


„Poloha komentátorského miesta a štúdia RTVS pri včerajšom futbalovom stretnutí sa ukázala z pohľadu vývoja zápasu, ako vysoko riziková," povedala pre Omédiách.com hovorkyňa RTVS Dominika Šulková. Štúdio RTVS bolo umiestnené bezprostredne pod sektorom určeným pre fanúšikov Sparty.

Pri zápase boli podľa jej slov ohrození zamestnanci RTVS, ako aj technika, ktorá zabezpečovala priamy prenos.

„Našťastie neprišlo k žiadnym úrazom, ani k zásadnému poškodeniu techniky a prenos z tohto futbalového zápasu sme po zásahu polície odvysielali v rámci profesionálnych možností a zmluvných povinností," povedala Šulková.

V budúcnosti bude RTVS rokovať s organizátormi športových podujatí o zabezpečení bezpečného miesta pre komentátorov a štáby, ktoré budú pripravovať priamy prenos.