Šíri sa video plné vulgarizmov od Merčiaka z olympiády. RTVS vysvetľuje, čo sa stalo

Šíri sa video plné vulgarizmov od Merčiaka z olympiády. RTVS vysvetľuje, čo sa stalo Reprofoto RTVS

Krátke video so zábermi z vysielania z aktuálnej olympiády a s hlasom moderátora Marcela Merčiaka obsahuje pravdepodobne viac vulgarizmov, ako bežných slov. Video sa objavilo v nedeľu večer na internete na viacerých platformách a teraz sa šíri na sociálnych sieťach.

Zo slov Merčiaka vo videu je zrejmé, že je nahnevaný na to, že v živom vysielaní povedal blbosť a nadával réžii v Mlynskej doline v Bratislave, že ho o niečom neinformovali. Hneval sa aj na to, ako vyzerá ich spolupráca. Pritom všetkom bol zapnutý mikrofón, ktorý nadávky od Merčiaka ale aj z réžie zachytil.

Tu je ukážka, ako vulgárny rozhovor vyzerá: "Prečo ste ma tak zarezali do p..i. Prečo ste ma tak zarezali! Keď vidíte, že je tam 13:00 do p..e a necháte ma k......u povedať!" kričal Merčiak. "Kr.sta B.ha vám do p..e! Už som naozaj nasratý do p..e! ... Skončí vstup, osemkrát sa niečo pýtam, do p..e, a vy mi neviete povedať, k...a, ani mäkké f!" kričal Merčiak, ktorý je šéfom športového programu v RTVS. "Neviem, čo furt kričíš na nás," odpovedá Merčiakovi hlas z réžie.

RTVS zverejnila stanovisko s ospravedlnením a aj vysvetlením, že záznam sa neobjavil v živom vysielaní. "RTVS však veľmi mrzí, že nedorozumenia zapríčinené vysokým pracovným nasadením, v náročných a vypätých podmienkach, viedli k vyostrenému konfliktu a zverejneniu nahrávky. Štandardne sú prípadné konflikty na pracovisku riešené interne a mrzí nás, že niekto zo zamestnancov sa rozhodol situáciu riešiť zverejnením súkromnej konverzácie na internete a tým uškodiť kolegovi a zároveň aj RTVS ako inštitúcii," reagovala pre Omediach.com hovorkyňa RTVS Andrea Pivarčiová. Vzniknutú situáciu ohľadom úniku nahrávky ako aj samotnú komunikáciu medzi zamestnancami bude podľa jej slov RTVS riešiť interne.

Čas.sk priniesol reakciu moderátora Merčiaka: "Celá situácia ma ľudsky veľmi mrzí, pod tlakom emócií som reagoval nevhodným spôsobom. Momentálne sa však musím viac sústrediť na prácu. Vo vypätých situáciách vznikajú aj problémy. Verím, že si ich v pokoji vykomunikujeme."