Šéf CME predával akcie svojej firmy. Krátko po tom, ako ich dostal v prémiách

Šéf CME predával akcie svojej firmy. Krátko po tom, ako ich dostal v prémiách

Michael Del Nin, jeden z dvoch šéfov mediálnej skupiny CME, pod ktorú patrí aj televízia Markíza, predával koncom minulého týždňa na trhu akcie svojej firmy.


"Na zámorskej burze Nasdaq sa zbavil viac ako siedmich tisíc akcií CME v prepočte za takmer pol milióna korún. Predal tak veľkú časť z 18 tisíc akcií, ktoré začiatkom marca získal v rámci motivačného programu firmy," píšu české Stratégie.cz.

Týždeň pred manažérskym predajom akcií publikovalo CME svoje výsledky za minulý rok so stratou vo výške takmer štvrť miliardy dolárov.

Michael Del Nin šéfuje CME spolu s Christophom Mainuschsú od 16. septembra 2013, od vtedy, ako vo firme skončil Adrian Sarbu.

Michael Del Nin pôsobil v predstavenstve CME od roku 2009, v minulosti bol konzultant spoločnosti Turner Broadcasting International, pracoval aj pre Time Warner. Zastával rôzne riadiace pozície v Alpha Media Group v Grécku, RTL Televizija v Chorvátsku a ACS Media GmbH.

"Manažérsky predaj akcií býva vnímaný ako negatívny signál a nebýva dobrým impulzom pre ďalší vývoj cien akcií, dôvodov pre predaj sú však rôzne," zhodnotil to pre Stratégie.cz Josef Němý z Komerční banky.