Na Skylinku pribudne Jednotka a Dvojka v HD. Splácať sa začne od roku 2017

Na Skylinku pribudne Jednotka a Dvojka v HD. Splácať sa začne od roku 2017

Dohoda medzi RTVS a Skylinkom umožní preregistrovanie súčasnej satelitnej karty Skylink na satelitnú kartu RTVS, ktorá bude oslobodená od servisných poplatkov.

 

 

V priebehu dnešného dňa budú môcť diváci Jednotky a Dvojky pozerať satelitné vysielanie oboch televíznych programových služieb RTVS vo vysokom rozlíšení v platforme Skylink.

Po spustení satelitného vysielania v HD rozlíšení na satelite Astra 3B sa RTVS dohodla so spoločnosťou M7 Group S.A. na zaradení svojich televíznych programových služieb v HD kvalite do satelitnej platformy Skylink.

„RTVS začína podľa platnej zmluvy platiť za HD distribúciu až od roku 2017, umožní preto pripojenie satelitných kariet Skylinku do svojho kódovacieho systému do tejto doby bezodplatne," píše RTVS v tlačovej správe.
„Dohoda s prevádzkovateľom satelitnej platformy Skylink nás teší najmä v súvislosti s nadchádzajúcimi MS v hokeji, ktoré si tak naši diváci budú môcť vychutnať v najvyššej kvalite," doplnila Dominika Šulková, hovorkyňa RTVS.

„Programové služby Jednotka a Dvojka v HD zaraďujeme do základného balíka Digital HD našej satelitnej služby," povedal Člen predstavenstva M7 Group Jaromír Glisník.
Zaradením Jednotky a Dvojky do platformy Skylink nekončí vydávanie kariet RTVS, ktoré slúžia na zabezpečenie bezplatného prístupu k verejnoprávnym programovým službám na satelite Astra. Dohoda RTVS a M7 Group umožní v prípade záujmu divákov aj preregistrovanie súčasnej satelitnej karty Skylink na satelitnú kartu RTVS, ktorá bude oslobodená od servisných poplatkov.