Porovnajte kvalitu bývania nových bytových projektov v Pezinku

Porovnajte kvalitu bývania nových bytových projektov v Pezinku Foto: pezinok.sk

Oslovení odborníci z renomovaných realitných kancelárií a projektanti v meste Pezinok zhodnotili a porovnali jednotlivé nové developerské projekty.

 

 

Okres Pezinok je jedným z najviac sa rozvíjajúcich okresov na Slovensku a prichádzajú doň bývať obyvatelia zo všetkých kútov Slovenska. V poslednom období pribúdajú v Pezinku mnohé väčšie či menšie developerské projekty. Mnohé z nich sú už v štádiu dokončenia. Komisia, zložená z odborníkov, pripravila hodnotenie týchto nových projektov z hľadiska ich rozpracovanosti, ale najmä kvality bývania, či už vzhľadom k cene, lokalite alebo kvalite realizácie.

Výber sa uskutočnil na základe zverejnených ponúk na trhu a osobných znalostí hodnotiacich členov komisie, pričom projekty boli vyberané s porovnateľným rozsahom. Pridelené známky za jednotlivé kritéria sú priemerom všetkých hodnotení členov komisie. Hodnotiaca skupina bola zostavená z odborníkov z oblasti stavebníctva a predaja novostavieb. Pre veci technické a stavebné to boli Ing. Arch. Martin Šipoš - LINJE s.r.o. a René Bednarič - ARETE real (odborník pre predaj a marketing). Garantom hodnotiacej komisie bol Ing. Martin Čapo z realitnej kancelárie Riešime bývanie, známy aj z televíznej relácie Nové bývanie.

Aké boli hodnotiace kritéria komisie a ich komentár ku hodnoteniu stavieb:

1. Kvalita bývania z pohľadu lokality v meste a to najmä dostupnosti jednotlivých občianskych vybaveností (obchody, služby, služby vzdelávania a opatery mládeže) a dopravnej obslužnosti (MHD, parkovanie) a tiež blízkosti centra v pomere k hygiene okolitého prostredia.
2. Štandardy realizovanej stavby, jej úspornosť a technologická vybavenosť a riešenie parkovania.
3. Spracovanie, dispozičné riešenie a spektrum ponúkaných bytov.
4. Cena, jej relevantnosť k ponúkanému štandardu ako i marketing a web spoločnosti. Doplňujúcim kritériom bola aj história developera, ktorý je schopný garantovať prístup k zákazníkovi a jeho ochota s ním komunikovať aj po odovzdaní stavby.

„V prvom rade musím konštatovať, že od začiatku nebolo našim zámerom určiť víťaza ani porazeného, keďže každý klient má pri výbere bývania iné priority. Z našej strany boli hlavné kritéria zamerané na 4 samostatné ukazovatele. Všetky tieto kritériá boli zhrnuté do celkovej hodnotiacej tabuľky, kde im boli pridelené jednotlivé známky, kde „1" bola známka najvyššej kvality. Za najzaujímavejší a v súčasnosti najpredavanejší projekt v meste Pezinok považujeme Silvánium Pezinok", povedal René Bednarič z Arete Real.

"Pezinok poskytuje podľa môjho názoru zo všetkých bratislavských satelitných miest pravdepodobne najvyššiu kvalitu bývania. Je to kombinácia príjemného prostredia a dobrej vybavenosti mesta na jednej strane, a na druhej existencia viacerých alternatív projektov od mestského bývania po bývanie v kontakte s prírodou. Mojimi osobnými favoritmi by v tomto prípade boli Panorama ako zástupca bývania v centre a projekt na Dona Sandtnera ako bývanie v okrajovej časti mesta,"povedal Ing. Martin Čapo – Riešime Bývanie.

„Členovia komisie hodnotili podľa svojich skúseností ako aj z poznatkov, získaných priamo v teréne, či už z miesta stavby alebo informácií, ktoré mali k dispozícii z webových stránok jednotlivých projektov. Veríme, že sa nám podarilo vytvoriť realite zodpovedajúci obraz o ponúkaných projektoch tak, aby sa prípadní záujemcovia mohli zorientovať pri výbere bývania v Pezinku a okolí," povedal Ing. Arch. Martin Šipoš, LINJE s.r.o.

Tabuľka hodnotenia jednotlivých projektov: