Kiska si zahrá v zábavnej relácii Markízy

Kiska si zahrá v zábavnej relácii Markízy Reprofoto

V lete prináša Markíza zábavnú cestovateľskú šou.

 


Reláciu Vo štvorici po Slovensku vysielala Markíza pred dvoma rokmi a toto leto prichádza s reláciou opäť. Štvorica humoristov známa z relácie Partička - Lukáš Latinák, Juraj Kemka, Marián Miezga a Robo Jakab -  bude v lete cestovať vlakom po Slovensku.

 

V relácii sa objaví aj prezident Andrej Kiska.
"Počas ciest doma aj vo svete vždy hovorím o krásnom Slovensku, a preto som veľmi rád prijal pozvanie do relácie, ktorej cieľom je ukázať zaujímavým spôsobom našu krajinu," cituje Kisku Markíza na svojom webe.

Odporúčame aj: Vo štvorici po Slovensku sa vracia na obrazovku. Relácia bude iná

„Nakrúcanie bolo vopred dohodnuté. Účinkovanie pána prezidenta nebolo honorované," povedala pre čas.sk PR manažérka televízie Markíza Alexandra Obuchová. Podmienkou zo strany prezidentskej kancelárie bolo najmä dodržanie potrebných bezpečnostných opatrení.

Pozvanie do zábavných relácií neodmietol v minulosti ani premiér Robert Fico a ďalší politici.

Viac: Fico plnil želania v Modrom z neba

Kiska často prijíma pozvania na neoficiálne akcie. Nedávno bol na krste knihy Stana Radiča, ale aj na akcii odevnej firmy Marco Mirelli. Na módnej prehliadke, kde mužov v oblekoch doprevádzali ženy v spodnom prádle, vystúpil prezident dokonca aj s krátkym prejavom. Ako ústavný činiteľ tak promuje komerčné aktivity súkromných firiem.

Kancelária prezidenta v tom nevidí nič neobvyklé. „Na takmer všetkých akciách má prezident príhovor na žiadosť organizátora, v prípade spomínanej akcie prezident mal na úvod asi 2 minútový rozhovor s moderátorom, po ktorom hneď odišiel, takže sa módnej prehliadky nezúčastnil," povedal v máji pre Omédiách.com Roman Krpelan z Kancelárie prezidenta.

Foto: Marco Mirelli

 

 

 

 

Kiska podľa slov Krpelana dostáva mesačne niekoľko desiatok pozvaní na rôzne akcie, ktoré organizujú štátne, cirkevné, mimovládne aj súkromné organizácie. "V rámci časových možností sa týchto akcií zúčastňuje. Medzi prezidentove priority patrí aj podpora kultúry, umenia, malých a stredných podnikateľov a preto navštevuje akcie nielen štátnych, ale aj súkromných spoločností, ktorých bolo doteraz niekoľko desiatok, a bude tak robiť aj naďalej," povedal Krpelan a vymenoval ďalšie akcie, kde prezident prijal pozvanie. Na festival Pohoda, na jazzové podujatie ESPRIT, navštívil Urpiner, Alfa BIO či firmu na výrobu jogurtov MALÝ GAZDA.