S Doktorom Martinom sme maximálne spokojní, hovorí RTVS

S Doktorom Martinom sme maximálne spokojní, hovorí RTVS Foto: ČT

RTVS v spolupráci s ČT už natáča druhú sériu.

 

 

RTVS po úspechu Kolonády aj na tento rok pripravila takmer vlastný seriál. Takmer preto, že sa nakrúcal v spolupráci s Českou televíziou a hoci sa odohráva na slovensko-moravskom pomedzí, predloha scenára je britská.

Šestnásťdielny seriál je už za svojou polovicou a RTVS v spolupráci s Českou televíziou chystá druhú sériu. „Môžem potvrdiť, že do vysielania pripravujeme aj 16 častí druhej série. Druhá séria sa momentálne nakrúca," povedal pre Omédiách.com programový riaditeľ RTVS Tibor Búza.
Aj keď seriál RTVS ani zďaleka nedosahuje čísla, aké má Búrlivé víno, či Horná Dolná na Markíze, RTVS je aj so skromnejšou sledovansoťou spokojná – seriál ide totiž v konkurencii s divácky silnými formátmi SuperStar na Markíze a V siedmom nebi na JOJ. „So sledovanosťou Doktora Martina sme maximálne spokojní, obzvlášť keď zoberieme do úvahy, v akom konkurenčnom prostredí sa seriál vysiela. Rovnako nás potešila jeho vysoká kvalita a tiež pozitívna divácka odozva, ktorú na seriál máme," povedal Búza.

Foto: ČT

Trhový podiel seriálu sa pohybuje od 10 do 14 percent, čo je mierny nadpriemer Jednotky. Podľa údajov PMT/TNS ho sleduje okolo 250 tisíc divákov, pre porovnanie Búrlivé víno takmer 600 tisíc.

Seriál sa natáča podľa britskej predlohy. Vo Veľkej Británii sa vysiela už od roku 2004 a chystá sa ôsma séria. Kým britský seriál sa odohráva v malom mestečku na pobreží mora, československý sa odohráva blízko hraníc vo Veľkých Karloviciach. Hlavnú postavu chirurga Martina Elingera, ktorý sa do neveľkej horskej dediny presťahuje z Prahy, hrá Miroslav Donutil.

Podľa režiséra Petra Zahrádku sa Britom naše úprava páči. „Niektoré postavy, ktoré v origináli končia po pár dieloch, si my nechávame v hre ďalej, začínajúc sestričkou a končiac policajtom, ktorému sme pripísali celú sériu chorôb," povedal režisér pre MF Dnes.