JOJ chystá viacero seriálov, aj o tureckej rodine Gulemiházyovcov

JOJ chystá viacero seriálov, aj o tureckej rodine Gulemiházyovcov Foto: JOJ

Televízia JOJ chystá niekoľko nových seriálov, ktoré by sa mali na obrazovku dostať budúci rok.

 


V týchto dńoch začína natáčať zábavný sitkom podľa scenára Andyho Krausa s názvom Deň za dňom. Seriál pripomína americký sitkom Krok za krokom. Dej sa bude odohrávať vo veľkom dome, v ktorom žije početná a rozvetvená rodina. Jej hlavou je stará mama, Paulína Gulemiházy, ktorej v žilách koluje modrá krv kedysi váženého tureckého rodu. Spolu s ňou v dome žijú jej dve deti s ich rodinami.

 

Scenárista Andy Kraus vysvetľuje, prečo sa rozhodli dať rodine turecký pôvod: „Bolo to tak, že sme s Broňou Balaškovou chceli, aby mala táto rodina divné priezvisko. Mne napadlo, že sa budú volať Gulemiházyovci, ale Broňa povedala, že to je až príliš divné. Tak sme si povedali, že budeme toto slovo hľadať v slovníku a ak zistíme, že niečo znamená, použijeme ho. A ono to skutočne niečo znamená. Gülemi znamená v turečtine „musím sa smiať". Tak sme si povedali, že toto priezvisko ostáva a rodine dotvoríme turecké korene," povedal Andy Kraus.
V sitkome sa objaví napríklad Matej Land, Zuzana Maurery a ďalší herci.

Ďalšou novinkou podľa brožúry JOJ na budúci rok je rodinný seriál Prázdniny o troch bratrancoch, ktorí strávia so svojim deťmi prázdniny na Kopaniciach. „Otcovia však nie sú zvyknutí tráviť taký dlhý čas sami s deťmi, preto s nimi zažijú leto, na ktoré nikto z nich nikdy nezabudne," píše JOJ.
Okrem toho JOJ chystá aj historický krimiseriál s Jánom Koleníkom v hlavnej úlohe s názvom 1890.

Do vysielania by sa mal dostať aj nový komediálno-dramatický seriál ZOO podľa námetu Danice Halákovej. Hlavné postavy sú zoologička Dominika a dobrodruh Peter. „Medzi Dominikou a Petrom vzniká veľa komických nedorozumení, slovných výmen či malých podrazov v práci, ale zároveň silné erotické a ľúbostné napätie," píše televízia.