RTVS bude vysielať naživo rozlúčku s Antonom Srholcom

RTVS bude vysielať naživo rozlúčku s Antonom Srholcom Foto kniha Náš António

 

 

Jednotka v utorok o 9:30 odvysiela priamy prenos zo Zádušnej sv. omše za zosnulého kňaza Antona Srholca, ktorá sa uskutoční v Kostole Nanebovzatia Panny Márie (Blumentál) v Bratislave. V zajtrajšom vysielaní Dvojky si Antona Srholca pripomenie aj v relácii Aleny Heribanovej Anjeli strážni, ktorú vysielame o 20:00.

Kňaz Anton Srholec zomrel po vážnej chorobe vo štvrtok minulého týždňa v ranných hodinách vo veku 86 rokov.

„Telesné pozostatky Antona Srholca vystavia v utorok 12. januára 2016 o 8:30 h v Kostole Nanebovzatia Panny Márie (Blumentál) v Bratislave. V tomto kostole bude zároveň možné v deň rozlúčky podpísať kondolenčnú knihu za zosnulého kňaza saleziána. O 9:30 h sa začne zádušná svätá omša za zosnulého dona Srholca. Po jej skončení bude telo prevezené do jeho rodiska - do Skalice, kde sa o 13:30 h začne posledná rozlúčka v tamojšom farskom Kostole sv. Michala. Následne bude don Anton Srholec pochovaný na skalickom cintoríne,"" oznámila TK KBS.

Deň pred pohrebom Úrad vlády S informoval, že V mene predsedu vlády SR Roberta Fica sa na poslednej rozlúčke zúčastní predseda Zboru poradcov premiéra RSDr. Vladimír Faič. Faič je bývalý ideologický tajomník Okresného výboru KSS v Topoľčanoch.

Konferencia biskupov upozorňuje novinárov, že na monitorovanie rozlúčky potrebujú akreditáciu.