Film Päťdesiat odtieňov sivej získal šesť nominácií na Zlatú malinu

Film Päťdesiat odtieňov sivej získal šesť nominácií na Zlatú malinu Foto: barracudamovie.sk

 

Šesť nominácií na anticenu Zlatá malina získala v tomto ročníku filmová adaptácia erotického románu Päťdesiat odtieňov sivej.

 

Porota ju navrhla na ocenenie za najhorší film, režiséra, scenár aj herecké výkony. Zhodný počet nominácií získal akčný film Jupiter vychádza, komédia s Adamom Sandlerom Pixely a pokračovanie Policajt zo samošky.

Nositeľa Zlatej maliny porota oznámi 27. februára, deň pred udeľovaním filmových Oscarov.

Nomináciu za najhorší herecký výkon tento rok získal aj Jamie Dornan, ktorý stvárnil postavu Christiana Greya v erotickom filme Päťdesiat odtieňov sivej, ale aj Johnny Depp za rolu vo filme Mortdecai: Grandiózny prípad a Channing Tatum za výkon v sci-fi snímke Jupiter vychádza. Už piaty rok po sebe nomináciu získal aj Adam Sandler, tentoraz za úlohu v komédii Pixely.

V ženskej kategórii porota na neobľúbenú cenu nominovala Dakotu Johnson z Päťdesiatich odtieňov sivej, Katherine Heigl za Všade dobre, doma peklo a Jennifer Lopez za rolu vo filme Chlapec od vedľa. Ani herecké výkony Mily Kunis vo filme Jupiter vychádza a Gwyneth Paltrow v snímke Mortdecai porotu príliš nepresvedčili.

Zo zisku Zlatej maliny sa možno v nasledujúcich rokoch "vykúpiť". Porota totiž udeľuje aj ceny, ktorými dáva najavo, že ocenený v jej očiach od získania Zlaté maliny zlepšil svoj umelecký výkon. V tejto kategórii je tento rok nominovaný okrem iného Sylvester Stallone za rolu vo filme Creed či Will Smith za snímku Diagnóza: Šampión.

Maliny začali udeľovať v roku 1980 ako protipól filmových Oscarov, v ktorých predvečer sa tieto anticeny udeľujú. Víťazi si ale väčšinou ocenenie neprevezmú. Tiež nominácie na Zlaté maliny predchádzajú uverejneniu oscarovských nominácií, ktoré budú zverejnené vo štvrtok.