Trump aj jeho manželka sú nominovaní na ceny za najhorší herecky výkon (VIDEO)

Trump aj jeho manželka sú nominovaní na ceny za najhorší herecky výkon (VIDEO) Foto: FB. D. Trump

Americký prezident Donald Trump aj jeho manželka Melanie získali nominácie na anticenu Zlatá malina, ktorá sa každoročne udeľuje najhorším filmom či hereckým výkonom.

Šéf Bieleho domu si nomináciu vyslúžil za "hlavnú úlohu" v dokumente Michaela Moorea Fahrenheit 11/9, jeho manželka za "vedľajšiu úlohu" v rovnakom filme. Ceny považované za protipóly Oscarov sa budú tento rok udeľovať 23. februára.

Provokatívny film režiséra Moorea sa venuje okolnostiam Trumpovho zvolenia do Bieleho domu v roku 2016 a robí okrem iného paralely medzi vtedajším dianím v USA a nástupom Adolfa Hitlera k moci v Nemecku 30. rokov minulého storočia. Film mal premiéru vlani v septembri a je voľným pokračovaním filmu Fahrenheit 9/11 z roku 2004, v ktorom Moore kritizoval vtedajšieho republikánskeho prezidenta Georgea Busha mladšieho.

Okrem účinkovania v Mooreovom dokumente bol prezident USA navyše nominovaný na Zlatú malinu aj za svoju "úlohu" v politickom dokumente Death of Nation (Smrť národa) režiséra Dinesha D'Souzu. Práve D'Souza dostal anticenu za najhorší americký film roka už v roku 2017. Vtedy "ocenila" porota jeho dokument o Hillary Clintonovej.

Zlatú malinu, ktorá sa udeľuje od roku 1981, dostal realitný magnát Trump už v roku 1991 za rolu seba samého v komédii Duchovia to dokážu. Ako väčšina ocenených si Zlatú malinu neprevzal.