Noví Reportéri na RTVS: pribudol moderátor aj akčná grafika

Noví Reportéri na RTVS: pribudol moderátor aj akčná grafika Foto: RTVS

Pacient, ktorí túži po eutanázii, čí príbeh takmer dokonanej vraždy – to sú príbehy, ktoré prinesie relácia.

 

 

Relácia Reportéri sa vracia na obrazovku RTVS po veľkých zmenách. Prvý diel relácie odvysiela RTVS v pondelok o 21:45 na Jednotke.

Mení sa vizuál aj štruktúra relácie.

Novým moderátorom relácie bude Pavol Fejer. „Vidím jedno veľké pozitívum v tom, že dôjde k istému priamemu kontaktu s divákom prostredníctvom moderátora," povedal Fejer.

Reportéri budú vo virtuálnom štúdiu. Kreatívne oddelenie vyrobilo novú grafiku a natočilo aj akčnú upútavku. „Celý dizajn bol riešený tak, že sme chceli ponechať autentickosť príbehov. Je to taký making off," povedal Milan Prekop, riaditeľ Odboru kreatívy RTVS.

Upútavka, ktorá pripomína scénu z kriminálky, sa natáčala v prístave aj na stanici pri odstavených vagónoch. „Bude to mať adrenalínový náboj. Grafika má nádych melanchólie, nesie to atmosféru toho, že sa spája s napätím," dodal Prekop.

Na výrobe relácie sa podieľajú okrem Fejera aj redaktori: Ivan Brada, Katarína Začková, Juraj Mravec, Róbert Adamec, Anna Lemešányová, Lýdia Kokavcová a Soňa Gyarfášová.

Reportéri chystajú reportáž o človeku, ktorý si praje eutanáziu, ale nechce spáchať samovraždu. Je tam príbeh takmer dokonanej vraždy, kde príslušné orgány nedávali dosť veľký pozor na psychicky chorého človeka. A budú sa venovať aj výročiu vraždy Róberta Remiáša, korunného svedka zavlečenia syna prezidenta Michala Kováča.