František Borovský sa stal výkonným riaditeľom televízie

František Borovský sa stal výkonným riaditeľom televízie Foto: TV Barrandov

František Borovský minulý rok vymenil slovenský televízny trh za český.

 


V apríli minulého roka sa stal programovým riaditeľom televízie Barrandov. Najnovšie je výkonným riaditeľom tejto televízie.
Televízia dnes oznámila, že k dnešnému dňu skončila na poste generálnej riaditeľky Skupiny Barrandov prevádzkujúcej televízne vysielanie Marcela Hrdá. „Spoločnosť naďalej povedú predseda predstavenstva Jaromír Soukup a výkonný riaditeľ František Borovský," napísala spoločnosť.

 

Hrdá, ktorá bola vo vedení televízie od roku 2013, skupinu opúšťa po vzájomnej dohode.

Skupinu Barrandov tvoria televízne kanály TV Barrandov, KINO Barrandov, Barrandov PLUS a Muzika Barrandov. Skupina patrí mediálnej spoločnosti Empresa Media, do ktorého portfólia ďalej patria časopisy Týždeň, Sedmička, Inštinkt, Exkluziv a Interview.

František Borovský v roku 2014 skončil v televízii JOJ ako generálny riaditeľ. Začínal v 90. rokoch v lokálnych košických televíziách Info Kanál a TV Naša, ktorá sa neskôr zmenila na TV Global. V začínajúcej celoplošnej televízii JOJ bol Borovský zodpovedný za skladbu programu. V rokoch 2003 až 2005 bol v STV v tíme Richarda Rybníčka, na starosti mal Jednotku. V roku 2005 sa vrátil do TV Joj na pozíciu programového riaditeľa. V roku 2006 bol šéfom programu v TV Markíza. Do TV Joj sa vrátil v roku 2007, keď ju kúpil od Grafobalu Ivana Kmotríka predseda predstavenstva J&T Real Estate Roman Korbačka. Noví majitelia ponúkli Borovskému najprv miesto programového riaditeľa a od júna 2010 bol generálnym riaditeľom.