Ako reagujú na útoky v Bruseli naše televízie?

Ako reagujú na útoky v Bruseli naše televízie? Foto: Michal Čabai

Výbuchy v Bruseli sú hlavnou témou médií na celom svete aj na sociálnych sieťach. Podobne ako v iných krajinách, sú zvýšené bezpečnostné opatrenia v krajine a zasadá Bezpečnostná rada SR.

 

 

Televízia Markíza priniesla dvoje krátke mimoriadne správy okolo 12 a 15 hodiny.

RTVS nechystá zatiaľ špeciálne vysielanie. Mimo spravodajských relácii prinášala informácie najviac na Facebooku. „Aktuálne informácie prinesieme počas celého dňa v Správach o 12:00, v Správach o 16:00 a vo večerných Správach RTVS. Aktuálnemu vývoju situácie sa budeme venovať aj v Správach a komentároch na Dvojke a v rozhlasových reláciách Z prvej ruky a K veci. Mimoriadne živé vstupy z Bruselu po celý čas prináša aj rozhlasové spravodajstvo v Rádiu Slovensko," povedal pre Omédiách.com Juraj Kadáš.

RTVS má priamo v teréne Gabrielu Kajtárovú a Petra Majera, ktorý naživo vstupujú do vysielania hlavne rozhlasu.

O situácii v Bruseli informuje od rána TA3. Dopoludnia dve hodiny po útoku, kým iné spravodajské televízie dali situácii v Bruseli absolútnu prioritu, TA3 vysielala naživo pol hodinu tlačovú besedu Andreja Danka k personálnym záležitostiam SNS.

Aktualizácia 17:30: TA3 počas dňa venovala veľkú časť vysielania téme Bruselu. Prinášala zábery CNN, výpovede svedkov, analytikov aj politikov. Útokom v Bruseli bude venovaná aj večerná Téma dňa.

ČT24 prináša pribežné informácie počas celého dňa.  Od 20:00 - 22:00 bude mať "Špeciál ČT24 - Výbuchy v Bruseli". "Ako zareaguje Európa? Hrozia ďalšie podobné činy? A čo znamená tento teroristický útok na bezpečnostnú situáciu v Českej republike?" budú témy mimoriadneho vysielania s priamymi prenosmi, analýzami spravodajcov a svedkov priamo z miesta a reakciami politických špičiek. Moderovať to bude Michal Kubal.