RTVS bude mať osemhodinový priamy prenos z nočného lesa

RTVS bude mať osemhodinový priamy prenos z nočného lesa Foto: Into the Woods

RTVS prinesie historicky prvý priamy prenos z ultramaratónskeho behu pod názvom Ultralanovka.

 

 

V posledných minútach pred polnocou, pred začiatkom 1. apríla sa zíde skupina ultra bežcov pri hornej stanici lanovky na bratislavskej Kolibe, aby s úderom polnoci vyrazila na 3 km lesný okruh s náročným stúpaním priamo popod lanovku. „Každý z ultra bežcov sa v nasledujúcich 24 hodinách pokúsi tento okruh absolvovať toľkokrát, koľko len bude vládať. Celý štartový poplatok bežcov je súčasťou finančnej zbierky pre n.o. Plamienok.

RTVS bude z behu vysielať priamy prenos od 0:00 do 08:00 na Jednotke, ale aj na webe.

Odporúčame aj: Bičan v noci hodiny naháňal slimákov, pozrite sa ako

Osemhodinový priamy prenos budú z improvizovaného štúdia priamo z miesta behu komentovať Tomáš Hudák a Stano Staško, známi z relácie RTVS Od veci, ktorých doplnia humorista a stand-up komik Samo Trnka a Denis Bohumil Schvarcz z portálu Tak určiteee. „Na trať chcú vyslať aj svojho zástupcu, jeho meno však prezradia až po štarte," píše RTVS.

1. apríl má už v RTVS svoju tradíciu. Minulé roky v RTVS celú noc počítali ovečky, či organizovali beh slimákov.

Viac: The Guardian zaradil Bičana a ovce medzi najlepšie prvoaprílové žarty

Tento rok spojili zábavnú akciu aj s charitou. Beh organizuje skupina horských ultra bežcov, ktorá finančne podporuje detský mobilný hospic n.o. PLAMIENOK.  „Našim cieľom je upútať pozornosť dobrých ľudí na celom Slovensku a nebojíme sa pracovať s ľudsky najťaživejšou témou, témou predčasnej smrti dieťaťa. Našim projektom chceme zažať svoj Plamienok v tejto tme spôsobom, ktorý je nám vlastný a ktorému rozumieme," povedal organizátor ultrabehu Martin Urbaník.

Pomôcť sa dá nielen behom, ale aj príspevkom na ludialudom.sk/ultralanovka. Detailné informácie o projekte sú na ultralanovka.sk.