Akcia JOJ a Bory Mall mnohých pobúrila

Akcia JOJ a Bory Mall mnohých pobúrila Foto: Bory Mall

Akcia televízie JOJ v spolupráci s nákupným centrom finančnej skupiny Penta nevyšla.

 


Televízia JOJ tento víkend v spolupráci s nákupným centrom Bory Mall v Bratislave pripravila špeciálnu akciu pre deti. Aby podporila značku seriálu ZOO spojila autogramiádu hercov s ukážkou exotických zvierat. Podmienky, aké mali v davoch ľudí zvieratá, však mnohých pobúrili.

 

Foto: Bory Mall

Foto: Bory Mall

Podľa reakcii ľudí pod fotkami, ktoré organizátori zverejnili, PR akcia JOJ a Bory Mall skončila fiaskom: „To je strašné. Úplne mi je smutno z tohoto celého - deťom ukazovať, že toto je normálne? Aby na rozpálenom betóne boli zvieratá v klietkach a okolo milión ľudí? Hanba !!!!!.... Hanba vám. Najradšej by som vás zavrela do klietky bez strechy na horúci asfalt bez tieňa, poriadnej výbavy a chodila sa na vás pozerať. Ste úbohí aj s touto atrakciou týrania."

 

"Zvieratká, ktoré sme mali zo seriálu ZOO v Bory Mall, boli po celý čas vo vnútorných priestoroch a pod dohľadom ich ošetrovateľa, ktorý sa o ne staral. Na kontakt s ľudmi sú zvyknuté," reagovala pre Omédiách.com Katarína Nosková z TV JOJ. Fotky, ktorými sa pochválilo nákupné centrum a ktoré z akcie zverejnili aj návštevníci, však ukazujú, že viaceré zvieratá boli vonku.

 Foto: Bory Mall

Viacero sťažností prišlo aj na Slobodu zvierat. „Na akcii boli aj zvieratá z cirkusu. Počas akcie prežívali ešte väčší stres a strach. Zrejme aj táto akcia slúžila na zvýšenie zisku na úkor ich utrpenia," povedal Novému Času hlavný inšpektor združenia Slobody zvierat Jozef Chmel.