Zápas Slovensko-Anglicko zlomil rekord RTVS

Zápas Slovensko-Anglicko zlomil rekord RTVS Foto: RTVS

Z futbalových prenosov vysielaných od začiatku peoplemetrového merania v r. 2005 ide o historicky najsledovanejší futbalový prenos.

Včerajší priamy prenos futbalového zápasu na EURO 2016 medzi Slovenskom a Anglickom sledovalo len na televíznych obrazovkách v priemere až 974-tisíc divákov starších ako 12 rokov. V čase vysielania včerajšieho kľúčového zápasu našej reprezentácie bola Jednotka absolútnou trhovou jednotkou.

To je len sledovanosť (podľa PMT/TNS) divákov, ktorí sledovali zápas tradične na televíznej obrazovke. Okrem nich mnohí sledovali aj na mobile, počítači, či veľkoplošných obrazovkách.

Tento zápas našich futbalistov v základnej skupine UEFA EURO 2016 sa vďaka tomu stal vôbec najsledovanejším futbalovým priamym prenosom v histórii peoplemetrových meraní. Prekonal dokonca aj pamätný zápas našej reprezentácie proti Taliansku na MS 2010 v Juhoafrickej republike, píše RTVS v tlačovej správe.

Prvý polčas duelu Slovensko – Anglicko sledovalo 966 000 divákov, druhý polčas si nenechalo ujsť až 982 000 divákov. Najvyššie hodnoty sledovanosti zaznamenal zápas v čase 22:50, kedy ho sledovalo až 1 094 000 divákov. Zápas skončil remízou.