RTVS podpísala dohody na ďalšie olympiády, so zmenami

RTVS podpísala dohody na ďalšie olympiády, so zmenami Reprofoto RTVS

RTVS sa dnes dohodla na sublicencii od Discovery Communications na vysielacie práva na voľné šírenie Zimných olympijských hier 2018 v Pchjongčchangu, vrátane hokeja a Letných olympijských hier 2020 v Tokiu.

 

 

Dohoda zabezpečí, že Zimné olympijské hry v Pchjongjangu a Letné olympijské hry v Tokiu 2020 budú k dispozícii pre slovenských divákov na RTVS, ako aj na Eurosporte a na internetovej platforme či na Eurosport Player.
„Mix voľného, plateného a digitálneho pokrytia ponúkne divákom možnosť naplno sa ponoriť do diania olympijských hier," píše RTVS v tlačovej správe.

Športoví fanúšikovia budú môcť sledovať celý rad športových prenosov z olympijských disciplín nielen v televízii ale aj online na webových stránkach www.rtvs.sk. Zároveň bude možné streamovať olympiádu a prenos na verejných priestranstvách.

RTVS získala práva na zimnú olympiádu vrátane hokeja. V minulosti mala práva na hokej Markíza. "Som hrdý na to, že vďaka dohode s Discovery Communications sa olympijský hokejový turnaj vracia na obrazovky našej verejnoprávnej televízie," povedal Václav Mika, generálny riaditeľ RTVS.

RTVS bude exkluzívnym držiteľom audiovizuálnych a ne-exkluzívnym držiteľom rozhlasových práv pre Zimné olympijské hry v roku 2018 a Letné olympijské hry v roku 2020.

„Národnej televízii boli udelené vybrané digitálne práva na obsah vysielaný na jeho lineárnych televíznych kanáloch počas spravodajských relácií, ktoré nasledujú priamo po udalosti. Eurosport bude aj naďalej držať práva pre každý okamih olympijských hier v platenej verzii, a to prostredníctvom svojich digitálnych služieb," píše v tlačovej správe RTVS.