Začína nový kriminálny seriál Za sklom. Prinášame podrobnosti

Začína nový kriminálny seriál Za sklom. Prinášame podrobnosti Foto: JOJ

Televízia JOJ už dnes prinesie na obrazovku nový kriminálny seriál.

 


Dvaja elitní policajti Tibor Maxovský a Norbert Višváder bojujú za spravodlivosť, nakoniec stoja proti sebe.
„Po brutálnej vražde kolegu sľubujú vdove, že nájdu a usvedčia jeho vrahov. Vyšetrovanie postupne odhaľuje pozadie organizovaného zločinu, ktorý siaha od drog, cez pašovanie utečencov až k únosom a vraždám. Snahu elitných policajtov usvedčiť páchateľov komplikujú neobmedzené financie a prepojenia organizovaného zločinu až na najvyššie miesta. Na začiatku je dôvera, no neskôr pravdu nahradí strach, zákon vystrieda sila a spravodlivosť je kúpená. Nie je jasné, kto stojí na strane zákona a kto nakoniec zradí," píše v upútavke televízia.

 

Seriál vznikol podľa skutočných udalostí, pod taktovkou trojice režisérov: Petra Bebjaka. Zuzany Mariankovej a Róberta Švedu. Scenár napísala Valéria Schulczová. Kameramanom bol Martin Rau.

"Seriál vznikol podľa rozprávania Rola Kubinu (dnes riaditeľ programu a spravodajstva JOJ), ktorý dlhé roky šéfoval spravodajstvu a má bohaté poznatky a skúsenosti s fungovaním policajtov, vagabundov, právnikov, politikov," povedal pre Omédiách.com Rasťo Šesták zo spoločnosti DNA production, ktorá film natočila.

 

Odporúčame aj: Ako sa pieseň od Korben Dallas stala titulnou skladbou seriálu Za sklom?

Hlavnými predstaviteľmi seriálových vyšetrovateľov sú herci Ján Koleník a Tomáš Maštalír. Ich mladšieho vyšetrovateľského kolegu si zahrá Juraj Loj a ich prísnu šéfku herečka Kamila Magálová. Opačnú stranu zákona reprezentujú seriáloví mafiáni: Ľuboš Kostelný, Milan Ondrík a Jiří Bartoška.

Kriminálka sa natáčala hlavne v exteriéroch, napríklad aj na novom zrekonštruovanom bratislavskom Starom moste. "Jej výroba bola mimoriadne náročná a dovolím si povedať, že ide o najkvalitnejší krimiseriál, aký dosiaľ na Slovensku vznikol," tvrdí neskromne riaditeľ TV JOJ Marcel Grega.

"Snažili sme sa produkčne a príbehovo priniesť iný pohľad na realitu a nemuseli sme sa nejak krotiť. Seriál je aj o prepojení vysokého zločinu na políciu, politiku, SIS. Pričom každá strana si stráži len svoje záujmy a na ľuďoch im až tak nezáleží - skôr na tom, aby dosiahli svoj cieľ - či už mocensky, politicky alebo finačne," popisuje seriál Šesták.

Titulná skladba k seriálu je od bratislavskej skupiny Korben Dallas. Skladba Za sklom, ktorá sa stala titulnou pesničkou ku kriminálke, sa nachádza na ich štvrtom albume z roku 2015, ktorý nesie názov Kam ideme.

Premiéra bude 28. septembra o 20:35 na TV JOJ. Televízia bude seriál vysielať každú stredu, spolu osem epizód.