Mika poslal list zamestnancom, ohlásil tak kandidatúru

Mika poslal list zamestnancom, ohlásil tak kandidatúru Foto: FB Václav Mika

Len pár dní potom, ako Robert Fico ostro kritizoval RTVS, Václav Mika podľa informácií Omédiách.com poslal zamestnancom RTVS neobvyklý list. PR oddelenie RTVS nám informáciu potvrdilo.

 

 

Informáciu priniesol web Omédiách.com ako prvý. V úvode listu ďakuje za takmer 5 rokov úspešnej a partnerskej spolupráce. „Ale aj mimoriadnu podporu, ktorú som vnímal počas uplynulých dní, ale prakticky aj počas celého funkčného obdobia," píše Mika. „Tento mail je prejavom mojej zodpovednosti voči verejnosti, ale aj smerom k Vám, a taktiež odhodlania udržať kontinuitu rozvoja RTVS," píše.

V liste doterajší šéf RTVS oficiálne oznámil kandidatúru na post generálneho riaditeľa RTVS v ďalšom funkčnom období: "Rozhodol som sa, že pripravím projekt k opätovnej kandidatúre na post generálneho riaditeľa." List poslal zamestnancom preto, aby sa o jeho kandidatúre dozvedeli prví priamo od neho.

Odporúčame aj: Fico kritizoval novinárov, špeciálne RTVS: Publikujete shit!

Premiér Robert Fico je posledmou dobou s RTVS nespokojný. "Verejnoprávne médiá hrajú hru o sledovanosť a je im úplne jedno, ako bude vyzerať diskusia o 5 minút 12. Chcú hádky a bordel. Preto si myslím, že vedenie Slovenskej televízie a rozhlasu absolútne zlyhali, pretože je to opozičná časť médií. Musí dôjsť k výmene na čele RTVS," povedal Robert Fico počas svojho prejavu na HN clube. " Vedenie RTVS nezvládlo úlohu zabezpečiť úlohu verejnoprávnosti. Považujem spravodajstvo RTVS za absolútne opozičné," povedal Fico.

Zároveň RTVS vydala dnes k voľbe generálneho riaditeľa oficiálne vyhlásenie.

Kritika zo strany predsedu vlády prišla v čase, keď spravodajstvo RTVS pod vedením Miku dosiahlo najvyššiu sledovanosť za posledné roky. Podľa prieskumu verejnej mienky z jesene minulého roka má RTVS najobjektívnejšie spravodajstvo.

Voľba generálneho riaditeľa RTVS sa uskutoční podľa dnešného rozhodnutia parlamentného výboru pre kultúru a médiá 22. júna a prípadná opakovaná voľba bude 29. júna. Mikovi končí funkčné obdobie 1. augusta.

Kandidatúru zvažuje aj Zuzana Ťapáková, bývalá riaditeľka televízie Markíza. Spomína sa v súvislosti s voľbou napríklad meno súčasného riaditeľa TASR Jaroslava Rezníka, ktorý kandidoval aj pred piatimi rokmi,  alebo meno poslanca SNS Karola Farkašovského.