Fico kritizoval novinárov, špeciálne RTVS: Publikujete shit!

Fico kritizoval novinárov, špeciálne RTVS: Publikujete shit! PrtSc RTVS

Premiér Robert Fico dnes obvinil médiá z toho, že podľa neho zverejňujú iba kritické informácie o jeho vláde a vynechávajú pozitívne správy.

 

 

Fico na konferencii HNClub Hospodárskych novín obzvlášť kritizoval RTVS.

"Celý problém je v tom, že médiá absolútne nevytvárajú priestor pre demokratický politický súboj. Zatajujete informácie, ktoré sú kvalitné a dôležité pre tento štát. Publikujete informácie, ktoré sú shit! Prepáčte, že to hovorím takto otvorene, pretože si za týmito slovami stojím. Prepáčte, serie ma, ako o tomto štáte píšete a aký obraz sa vytvára, to je nemožné až neprijateľné, "povedal Fico.

Nie je to prvýkrát, čo Fico sa prihovoril novinárom expresívne až vulgárne. V minulosti novinárov označil za prostitútky či idiotov.

Fico je presvedčený, že mediálne prostredie na slovenskom je pokrivené. "Informácie, ktoré sú pozitívne o tejto krajine, absolútne nezverejňujete, zverejňujete zásadne kritické veci na adresu tejto vlády," uviedol Fico. Dodal, že krajine sa ekonomicky i finančne darí.

Odporúčame aj: Fico kritizoval RTVS neprávom, redaktorka Hanzelová zverejnila dôkaz

Predseda vlády obzvlášť kritizoval RTVS. "Slovenská televízia nie je verejnoprávna. Vedenie RTVS nezvládlo úlohu zaistiť verejnoprávnosť. Považujem spravodajstva RTVS za opozične ladené. Musí dôjsť k výmene na čele RTVS," povedal Fico.

Posledné obdobie je Fico voči RTVS obvzlášť kriticky. V diskusnej relácii Sobotné dialógy moderátorovi Braňovi Dobšinskému povedal: Nie sme tu v krčme, nie sme tu na rovnajkej úrovni.

Pred pár dňami na otázku redaktora RTVS reagoval slovami: Ste trafený.

Odporúčame aj: Fico moderátorovi: Prečo vytvárate obraz, že čo člen vlády, to skorumpovaný hajzel?

Voľba generálneho riaditeľa RTVS sa uskutoční v júni. Už teraz sa v zákulisí hovorí o možných kandidátoch.

Kritika zo strany predsedu vlády prichádza v čase, keď spravodajstvo RTVS pod vedením súčasného riaditeľa RTVS Václava Miku dosiahla najvyššiu sledovanosť za posledné roky. A podľa prieskumu verejnej mienky z jesene minulého roka má RTVS najobjektívnejšie spravodajstvo.

Aktualizácia o stanovisko RTVS: "RTVS sa dlhodobo odmieta nechať vtiahnuť do politického súboja a plní si všetky zákonné povinnosti verejnoprávneho vysielateľa. Zároveň zdôrazňujeme, že inštitúcii ako aj jej spravodajstvu verí stále viac divákov a poslucháčov. Svedčia o tom nielen dlhodobé prieskumy a trendy na slovenskom mediálnom trhu, ale aj výsledky medzinárodných prieskumov akým je nepochybne napríklad Eurobarometer. Slovensko v minulom roku skončilo spolu s Nemeckom na 5. mieste spomedzi členských štátov EÚ v otázke nezávislosti verejnoprávnych médií od politických tlakov, boli sme tak v tesnom závese za krajinami ako Fínsko, Švédsko, či Dánsko."