Vzniká neobvyklá Park TV, je za ňou bývalý štatutár STV

Vzniká neobvyklá Park TV, je za ňou bývalý štatutár STV Foto: FB Malkia Park

 Za novou televíziou, ktorá bude vysielať na Slovensku aj v ČR, je Marcel Para.

 


Spoločnosť Marcela Paru MP - Media Production sa chystá spustiť novú neobvyklú televíziu TV Park.

Bude to live kanál, kde hlavní hrdinovia budú zvieratá zo záchranných staníc, parkov a ZOO, exotické ale aj neexotické stredoeurópske. V dolnej lište budú aj „spravodajské" informácie zo sveta zvierat, ako u spravodajských kanálov, a to 24 hodín denne.

„Vysielanie bude mať dennú réžiu v podobe operátorov, ktorí zabezpečia ovládanie kamier umiestnených medzi zvieratami tak, aby divák videl zaujímavé detaily (kŕmenie zvierat, čistenie zvierat a podobne)," píše vysielateľ v tlačovej správe.

 

POSLANÍM PARK TV podľa vysielateľa je priniesť divákom zážitkový oddych spojený so zaujímavými informáciami.

Rada pre vysielanie a retransmisiu v septembri schválila licenciu na celoplošné digitálne televízne vysielanie, vysielanie je možné šíriť nielen na Slovensku ale aj v zahraničí.
Na Slovensku ale aj v Česku sa bude PARK TV šíriť v sieťach káblových, IPTV, MMDS a ďalších operátorov ako aj v DVB-T či prostredníctvom satelitu, nie však ako voľný kanál, ale ako súčasť platenej televíznej ponuky operátorov. „Podľa udelenej licencie sme oprávnený šíriť aj doplnkové služby, čo reálne aj plánujeme. Venovať sa chceme hlavne službe HbbTV," povedal konateľ spoločnosti Marcel Para, ktorý bol v minulosti výkonným riaditeľom JOJ a štatutárnym zástupcom v Slovenskej televízii za Richarda Rybníčka.

Súčasťou vysielania budú odborné aj odľahčené zvukové, textové a obrazové informácie o zvieratách a ich svete, kvízy a interaktívne prvky, ale aj návštevníci spolupracujúcich parkov pri rôznych aktivitách.

Televízia už má pod live kamerami prvé výbehy v záchrannej stanici Malkia Park. „Mali sme šťastie, že sme už v čase jej výstavby položili a poťahali potrebné káble a predpripravili si tak skoro 100 miest na live kamery. Rokujeme aktívne s viacerými potenciálnymi partnermi, ako napríklad Wild Park, Zveropark, ZOO Park a ďalšími, ktorých v rôznych formách postupne radi zapojíme do projektu a v spolupráci s ktorými budeme prinášať live vysielanie alebo atraktívne záznamy z prostredia rôznych zvierat," povedal pre Omédiách.com Para.

Interaktívne prvky budú aj v podobe prenechania ovládania kamier v určenom čase divákom.

Súčasťou vysielania budú aj live prenosy zo všetkých dostihov zo Závodiska v Bratislave.