Televízie chystajú cez voľby špeciálne relácie, prinášame prehľad

Televízie chystajú cez voľby špeciálne relácie, prinášame prehľad Reprofoto Markíza

      Mimoriadne relácie, živé vstupy z volebných štábov, komentovanie prvých výsledkov. 


Spravodajské médiá čaká náročný volebný víkend, keď budú informovať o priebehu a výsledkoch volieb do VÚC.

Prinášame prehľad volebného a povolebného vysielania televízií:

RTVS
V deň volieb, v sobotu 4. novembra, boli na Jednotke krátke volebné správy o 12:00 a o 16:00 hodine. Mimoriadne večerné volbené štúdio trvá len 20 minút - od 22:20 do 22:40.

RTVS pripravila pre rozhlasových poslucháčov rozšírené vydanie Rádiožurnálu na Rádiu Slovensko o 7:00, 12:00, 18:00 a 22:00.

V nedeľu 5. novembra začína na Jednotke od 7:30 hodinové volebné štúdio, v ktorom budú moderátori Ľubomír Bajaník a Miroslav Frindt prezentovať výsledky volieb, pohľady do jednotlivých krajov s prvými reakciami nových predsedov krajov s komentárom politológa.

O 11:55 RTVS na Jednotke odvysiela mimoriadne vydanie relácie O 5 minút 12 v dvoch častiach. V prvej okrem prezentácie výsledkov v podaní Ľubomíra Bajaníka sprostredkujú moderátori Martin Strižinec a Zuzana Hanzelová naživo rozhovory s novozvolenými predsedami VÚC a spolu s politológom a sociológom zhodnotenia jednotlivé aspekty volieb a ich výsledkov. V druhej časti sa vyjadria predstavitelia koaličných a opozičných strán.
Rádio Slovensko a všetky tri Reginy budú od 7:30 do 9:00 vysielať volebné štúdio z Banskej Bystrice s postupným hodnotením výsledkov zo všetkých krajov.

Markíza

V nedeľu, 5. novembra 2017, chystá televízia Markíza k župným voľbám o 10:00 Mimoriadne Televízne noviny, ktoré bude moderovať Viktor Vincze. O 13:00 to bude povolebná diskusia s názvom Župné Voľby 2017. Hosťami moderátora Michala Kovačiča bude politický komentátor Marián Leško a sociológ Martin Slosiarik.

TA3
Volebné štúdio na TA3 začína o 21.50 hodine a potrvá do konca vysielania.

Moderátor Peter Bielik s hosťami Václavom Hříchom, riaditeľom prieskumnej agentúry AKO a hovorcom ZMOSu Michalom Kaliňákom, bývalým hovorcom ministra Dušana Čaploviča, budú komentovať priebežné výsledky volieb a monitorovať prvé reakcie kandidátov.

V nedeľu bude TA3 prinášať aktuálne informácie o výsledkoch a priebehu volieb od 7:00.

O 9.30 začína mimoriadna relácia V politike s Petrom Bielikom. V štúdiu budú hodnotiť voľby aj Eduard Chmelár, Martin Klus. K výsledkom volieb sa vyjadria aj víťazi volieb v jednotlivých krajoch.

Televízia JOJ nechystá špeciálne relácie.