Stavebný materiál z bývalej autobusovej stanice skončí v RTVS

Stavebný materiál z bývalej autobusovej stanice skončí v RTVS Foto: Omédiách.com

  Viac ako 200 metrov štvorcových spišského travertínu z bývalej bratislavskej autobusovej stanice nájde svoje ďalšie uplatnenie.

 

„Bloky kamenného materiálu budú prevezené do areálu budovy Slovenského rozhlasu na Mýtnej ulici. Travertínové bloky budú v budúcnosti použité pri rekonštrukcii a osadené v exteriéri obrátenej pyramídy," píše RTVS v tlačovej správe.

 

Prevrátená pyramída sa uchádza o status národnej kultúrnej pamiatky.

Foto: RTVS

Travertín z autobusovej stanice pochádza zo Slovenska a je totožný s tým na obrátenej pyramíde. Investor HB Reavis poskytol kamenné bloky travertínu RTVS bezodplatne.

Foto: RTVS
„Budova Slovenského rozhlasu a budova autobusovej stanice boli projektované, budované a odovzdané do užívania zhruba v rovnakom čase. Teda travertín použitý na obidvoch budovách je ten istý. RTVS využíva túto možnosť, aby získala pôvodný materiál, z ktorého bol stavaný aj areál Slovenského rozhlasu na to, aby po 40 rokoch mohla opraviť pokazené a znehodnotené časti rozhlasovej pyramídy," povedal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník. „Keby sme to chceli urobiť z nového materiálu, presne taký istý sa už nedá zohnať a bolo by to aj nákladné," tvrdí Rezník.