Do vedenia RTVS sa dostal aj brat šéfa TASR

Do vedenia RTVS sa dostal aj brat šéfa TASR Foto: Omédiách.com

RTVS v piatok informovala o ďalších personálnych zmenách vo vedení.   

Generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník koncom tohto týždňa vymenoval nových výkonných riaditeľov Štúdia RTVS Banská Bystrica a Košice ako aj nového riaditeľa Sekcie technickej realizácie. K zmene prišlo tiež na pozícii riaditeľa Sekcie ľudských zdrojov, informuje RTVS v tlačovej správe.

Výkonným riaditeľom v Košiciého štúdia RTVS sa stal Jozef Puchala, ktorý je bratom súčasného riaditeľa TASR Vladimíra Puchalu, dlhoročného kolegu Rezníka zo Slovenského rozhlasu aj z TASR, kde bol Rezník jeho nadriadeným.
Banskobystrické štúdio povedie naďalej jeho doterajší šéf Miroslav Debnár.

Odporúčame aj: Blog Miroslavy Kernovej: Prečo kritický list Reportérov nevošiel do servisu TASR?

„Obaja uspeli vo výberových konaniach, ktoré v novembri minulého roka vyhlásil generálny riaditeľ RTVS Rezník," píše RTVS v tlačovej správe.
Za nového riaditeľa Sekcie technickej realizácie vymenoval Vladimíra Hübnera a začiatkom januára na pozíciu riaditeľa Sekcie ľudských zdrojov RTVS nastúpil Václav Staškovič.

„Veľmi sa teším na spoluprácu s Jozefom Puchalom, pretože mám o ňom len tie najlepšie referencie ako o dlhoročnom pracovníkovi RTVS, ktorý si uvedomuje významnú spoločenskú úlohu verejnoprávneho média. Miroslav Debnár, ktorý obhájil svoj post, bude naďalej rozvíjať regionálne štúdio RTVS v Banskej Bystrici," povedal Rezník. Ako pokračoval, Vladimír Hübner bude mať na starosti rozvoj technologických a informačných systémov. Václava Staškoviča označil za skúseného manažéra v oblasti ľudských zdrojov.

Jozef Puchala do košického štúdia STV nastúpil v roku 1996, kde začínal ako redaktor spravodajstva, neskôr ako moderátor a režisér aktuálnej a investigatívnej publicistiky. V roku 2004 sa stal šéfdramaturgom regionálneho vysielania. Od roku 2005 bol vedúcim Redakcie regionálneho vysielania. V rokoch 2006 až 2011 pôsobil ako vedúci Redakcie spravodajstva, športu, aktuálnej publicistiky a regionálneho vysielania.
Je aj básnik, na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach prednášal o semiotike a televíznej tvorbe.

Vladimír Hübner doposiaľ pôsobil v rámci Sekcie technickej realizácie ako vedúci Odboru strategického rozvoja a mediálnych systémov. V minulosti bol administrátorom mediálnych systémov do Centra techniky v TV Markíza.