RTVS chystala predvolebné diskusie, no rozmyslela si to

RTVS chystala predvolebné diskusie, no rozmyslela si to

Pred blížiacimi sa voľbami do VÚC nie je v elektronických médiách povolená politická reklama. RTVS pred voľbami nechystá žiadne špeciálne predvolebné diskusie. Tie má len TA3.

 

 

„Pripravovali sme aj diskusie, no vzhľadom na veľký počet kandidátov na predsedov VÚC, nie je v našich technických, programových a logistických možnostiach zrealizovať ich," povedal hovorca RTVS Juraj Kadáš pre Omédiách.com.

„Vo vysielaní podrobne informujeme o kandidátoch, ich plánoch, zámeroch ako aj o problémoch a témach v samosprávnych krajoch. Reportáže vysielame predovšetkým v spravodajstve, ale aj mimo neho na Jednotke, Dvojke, na Rádiu Slovensko, ako aj na Rádiu Regina," povedal hovorca.

RTVS sa chystá so špeciálnymi reláciami až na druhé kolo volieb. „Pred druhým kolom volieb pripravíme duely kandidátov, ktorí postúpia, v prípade, že k druhému kolu v niektorom z krajov dôjde," povedal Kadáš.

Podľa neho aj rozhlas sa bude venovať voľbám na dostatočnom priestore. „Len v rozhlasovom vysielaní odvysielame viac ako 100 príspevkov spojených so životom vo VÚC a voľbami," povedal.

Vo vysielaní rozhlasových programových služieb RTVS pripravuje špeciálne a volebné štúdiá deň po voľbách 10. 11. (resp. 24. 11.) a v televízii sa bude okrem spravodajstva výsledkom volieb venovať v špeciálnom vydaní diskusnej relácie O 5 minút 12. To by mal prvýkrát moderovať nový moderátor Martin Strižinec.

Odporúčame: Nový politický moderátor začína zostra

Televízia TA3, ako jediná celoplošná televízia, pripravila špeciálne formáty o jednotlivých krajoch spojené s debatou kandidátov na županov. Relácie sú vysielané naživo z jednotlivých krajských miest. Moderuje ich Peter Bielik a Natália Fónod Babincová. Priestor pre jednotlivých kandidátov televízie merá podľa časomiery.

Odporúčame: TA3 pozvala do živého vysielania Mariana Kotlebu

„Aktuálne sa pripravujeme na tretí regionálny živý prenos, ktorých bude celkovo osem," napísala v stanovisku pre Omédiách.com televízia.

V deň volieb bude televízia TA3 naživo prinášať aktuálne informácie z priebehu volieb a ich výsledky zo všetkých samosprávnych krajov. "V prípade druhého kola volieb do VÚC budeme v špeciálnom živom vysielaní z regiónov pokračovať," oznámila televízia.