RTVS včera predvolebnú diskusiu zrušila

RTVS včera predvolebnú diskusiu zrušila

RTVS sa rozhodla, že predvolebný duel Maňka-Kotleba vysielať nebude.

 

 

Duel kandidátov na predsedu banskobystrického samosprávneho kraja mala RTVS vysielať v pondelok večer v relácii Správy a komentáre. Práve tento duel mal byť jediný, kam chcel prísť Vladimír Maňka, súčasný župan kraja.

„Oboch kandidátov RTVS pozvala za rovnakých podmienok. Vladimír Maňka pozvanie prijal. Marián Kotleba si kládol podmienku, nad rámec pozvánky. Diskusiu preto neodvysielame. Formát diskusie s kandidátmi na predsedov samosprávnych volieb pred druhým kolom volieb je totiž založený na programovej konfrontácii a RTVS bude vždy dbať na dodržiavanie zákonov," povedal na záver včerajších večerných Správ RTVS moderátor Ľubomír Bajaník.

„Z vysielania zo záznamu máme tie najhoršie skúsenosti, aké človek s médiami môže mať. Zostrihané moje vystúpenie tak, že som sa nespoznal. Vystúpenie s prestrihmi kadejakých hajlujúcich skinheadov, bitky na futbalových štadiónoch. Toto naozaj nepotrebujeme," povedal v pondelok Kotleba na tlačovej besede, ktorú naživo vysielala TA3. Na nej povedal aj to, že do RTVS nepôjde, ale do TA3 chce ísť.

Podľa spolupracovníka Kotlebu Markíza v roku 2010 nastrihala Mariana Kotlebu. "Boli tam hajlujúci skinheadi z Budapešti, z Berlína a pomaly aj al-Kájda... Ten istý človek, ktorý bol vtedy riaditeľom televízie Markíza je teraz riaditeľom RTVS." Hoci Kotlebovi vadí spájanie hailujúcich s jeho menom a odmieta, že jeho ľudia hajlujú. Novinár na tlačovke mu to dokázal, keď mi pripomenul, že na facebooku je fotografia hajlujúceho Tomáša Rosiara z Rimavskej Soboty, ktorý bol vo voľbách na kandidátke jeho strany.