O 5 minút 12 nakoniec bude, s Robertom Ficom

O 5 minút 12 nakoniec bude, s Robertom Ficom

Pôvodne v programovej štruktúre Jednotky diskusná relácia O 5 minút 12 poslednú nedeľu pred Vianocami už naplánovaná nebola.


Do poslednej tohtoročnej relácie O 5 minút 12 RTVS pozvala premiéra Roberta Fica a predsedu Most-Híd Bélu Bugára. Relácia pôvodne v programe na nedeľu, zverejnenom na programových weboch ale ani v internom programovom pláne RTVS,  už v predvianočnej štruktúre nebola. RTVS odmieta, že ju zaradila kvôli ohlásenej kandidatúre premiéra Roberta Fica na prezidenta.

„Podľa dlhodobých programových plánov malo byť 15. decembra odvysielané zhrňujúce O 5 minút 12. Keďže však štátny rozpočet prešiel až minulý týždeň, posunuli sme zhrňujúcu reláciu na 22. decembra," povedal pre Omédiách.com hovorca RTVS Juraj Kadáš.

„To, že Robert Fico ohlásil kandidatúru na prezidenta, považujeme z diváckeho a obsahového pohľadu za zaujímavé, pretože ho moderátor aj oponent Béla Bugár v diskusii budú môcť konfrontovať s témami a otázkami, ku ktorým sa po ohlásení kandidatúry zatiaľ nevyjadril," dodal Kadáš.
Rozhovor s Ficom priniesla po ohlásení kandidatúry Markíza, TA3, ale aj RTVS v stredu v relácii Správy a komentáre s redaktorkou Zuzanou Hanzelovou.

Sobotné dialógy v sobotu nebudú. Vzhľadom na to, že cez víkend začína Rádio Slovensko vysielať vo vianočnej štruktúre.