Borovský skončil, JOJ má nového šéfa

Borovský skončil, JOJ má nového šéfa Foto: JOJ

Novým generálnym riaditeľom televíznej skupiny JOJ sa od 20. februára stal Marcel Grega.

 

 
Podľa tlačovej správy spoločnosti MAC TV, doterajší generálny riaditeľ František Borovský sa rozhodol v skupine JOJ ukončiť svoje pôsobenie.

„Počas uplynulých rokov sa televízna skupina JOJ pod vedením Františka Borovského rozrástla o televízie Plus, Wau a Senzi, ktoré si postupne nachádzajú svojich verných divákov. Podarilo sa upevniť povedomie celej skupiny JOJ Group na trhu. Za tu mu patrí moja vďaka," povedal Richard Flimel, vlastník televíznej skupiny JOJ.

 

Televízia neoznámila, či Borovský ostáva v spološnosti. Poskytli sme priestor na vyjadrenie odchádzajúcemu šéfovi, zatiaľ sa nevyjadril.

 

Marcel Grega doteraz pôsobil na poste výkonného a finančného riaditeľa v spoločnosti Slovenská produkčná, a.s., materskej spoločnosti MAC TV, ktorá je vlastníkom licencie na programové služby TV JOJ, Plus, Wau a Senzi.

Odporúčame aj: JOJ má novú vlastnícku štruktúru


Skupina JOJ je dvojkou na Slovensku, jej priemerný celodenný podiel na trhu v cieľovej skupine divákov 12-54 v roku 2013 predstaval kumulovane 25,1% (prime time 28,2%).

František Borovský začínal v 90. rokoch v lokálnych košických televíziách Info Kanál a TV Naša, ktorá sa neskôr zmenila na TV Global. Na jej základoch vznikla v roku 2002 TV Joj pod patronátom Vladimíra Železného. V začínajúcej celoplošnej televízii bol Borovský zodpovedný za skladbu programu. V rokoch 2003 až 2005 bol v v STV v tíme Richarda Rybníčka, na starosti mal Jednotku. V roku 2005 sa vrátil do TV Joj na pozíciu programového riaditeľa. V roku 2006 bol šéfom programu v TV Markíza.Do TV Joj sa vrátil v roku 2007, keď ju kúpil od Grafobalu Ivana Kmotríka predseda predstavenstva J&T Real Estate Roman Korbačka. Noví majitelia ponúkli Borovskému najprv miesto programového riaditeľa a od júna 2010 bol generálnym riaditeľom. V októbri minulého roku sa Borovský stal akcionárom spoločnosti Slovenská produkčná, ktorá stojí za JOJ Group.