Markíza: Škandálne a obscénne správanie na Farme nebude

Markíza: Škandálne a obscénne správanie na Farme nebude  Foto: Markíza

Na jeseň odvysiela Markíza novú už v poradí piatu sériu reality šou Farma. Oproti predchádzajúcim častiam bude zmena v zasadení reality šou do prostredia spred 200 rokov.

 

 

Odohrávať sa bude na salaši. „Súťažiaci sa popasujú s drsnými životnými podmienkami. Žiadna elektrina, tečúca voda či splachovacia toaleta, žiaden komfort modernej doby, žiadne jedlo získané bez tvrdej práce," píše o novej sérii televízia.

Markíza v brožúre pre inzerentov píše, že „škandálne a obscénne správanie nemá na Farme miesto, preto tento obsah nehľadáme pri výbere súťažiacich." V minulosti to vždy neplatilo. Napríklad za Farmu z roku 2012 dostala Markíza minimálne 5 pokút, pri ktorých rada potrestala Markízu za nevhodný obsah. Napríklad, že relácia bola označená pre vekovú skupinu maloletých do 15 rokov, „no relácia obsahovala vyjadrenia, ktoré naplnili hodnotiace kritérium „vulgárny jazyk" a scény, ktoré naplnili hodnotiace kritérium „slovná agresivita" podmieňujúce jeho klasifikáciu ako nevhodného a neprístupného pre maloletých divákov do 18 rokov," napísala rada.

Odporúčame aj: Markíza na jeseň: Nový seriál aj zábavná šou s Adelou

Reality šou Farma patrila medzi ťažiskové formáty bývalého vedenia Zuzany Ťapákovej. Jej nástupca Mathias Settele na tom nechce nič meniť. "Reality šou ako Farma budú fungovať vždy, lebo vždy tu budú ľudia, ktorí sa chcú presláviť. A keď je casting vyskladaný dobre, takéto formáty môžu fungovať ešte dlho. Napríklad rôzne televízne kvízy fungujú už približne 50 rokov. Princíp ostáva, mení sa len spracovanie. Ako reality šou tak aj talentové šou môžu byť preto na obrazovkách ešte dlho, len musia byť spracovávané novým a zaujímavejším spôsobom," povedal Settele nedávno v rozhovore pre Omédiách.com.

Moderátorkou bude opäť Kveta Horváthová. Predchádzajúcu sériu vysielala Markíza od augusta do decembra 2013.