JOJ chystá novú reláciu - Moja mama varí lepšie ako tvoja

JOJ chystá novú reláciu - Moja mama varí lepšie ako tvoja Foto: JOJ

JOJ onedlho prinesie novú zábavno-súťažnú reláciu o varení s moderátorom Fun rádia.

 

 

"Relácia je venovaná všetkým mamám, ich dcéram a synom, ktorí chcú pred celým Slovenskom ukázať kuchárske zručnosti, rodinné vzťahy a zároveň sa popritom zabaviť," píše televízia.

Moderátorom relácie je Milan Zimnýkoval.

Princíp relácie spočíva v boji medzi dvoma súperiacimi rodinami, z ktorých vyhrať môže len jediná: „Stretnú sa dve dvojice rodín, každá sa skladá z matky a dieťaťa, syna alebo dcéry, ktorí proti sebe súťažia. Výherca ide do ďalšieho kola a najmä získava 500 eur. To znamená, že keď bude niekto úspešný viackrát, výhra sa znásobuje," hovorí moderátor. Súťažiace rodiny sa budú medzi sebou odlišovať nielen svojimi schopnosťami, ale i vlastnou kuchyňou, ktorú doma preferujú.

„Vyberá sa z piatich receptov, ktoré rodina bežne doma robí. Mama teda na diaľku ovláda svoje dieťa, ktoré pripravuje ich rodinný recept," vysvetľuje Zimnýkoval.

Mama plní len poradnú funkciu a varenie zostáva výhradne na synovi či dcére.

„V podstate mama pomáha len pokynmi a slovami, ale ak bude treba, aby zasiahla, po uplynutí istého času stlačí gombík a čas, ktorý majú na prípravu, sa zrýchli dvojnásobne. Vtedy môže niečo upraviť, respektíve ísť po ďalšiu ingredienciu. To je však až po určitom čase, kedy môže ísť „hasiť" to, čo syn alebo dcéra domrvili," dodáva obľúbený moderátor.

Relácia je vyrábaná podľa predlohy zo Španielska. Spoločnosť FremantleMedia, ktorá stojí aj za sériou Got Talent, ju začala vysielať len minulý rok v TV Cuatro v Španielsku.