Šimkovičová odchádza z Markízy, po kontroverzných statusoch na Facebooku

Šimkovičová odchádza z Markízy, po kontroverzných statusoch na Facebooku Foto: Markíza

Dlhoročná moderátorka Televíznych novín Martina Šimkovičová sa lúči s tímom spravodajstva.

 

 

„Martinino meno sa spája s Markízou prakticky od vzniku televízie a za tento čas ukázala svoje moderátorské kvality vo viacerých formátoch. Som rád, že bola súčasťou nášho tímu a prajem jej veľa úspechov do budúcnosti," povedal generálny riaditeľ TV Markíza Matthias Settele. „Martina bola so mnou v spravodajskom tíme niekoľko rokov a chcem sa jej poďakovať za doterajšiu spoluprácu," povedal riaditeľ Centra spravodajstva a publicistiky, Henrich Krejča.

Televízia oznámila odchod moderátorky, hoci je tohto času na materskej dovolenke. Len pred niekoľkými týždňami televízia musela riešiť vystupovanie moderátorky na Facebooku, kde zdieľala texty a fotky, ktoré boli namierené proti utečencom. Napríklad: „Už idú..., pripravte im nejaké ubytovanie, plnú penziu, vreckové a vyfešákujte dcérenky, nech sa u nás nenudia... Ešte taká poznámka... kde majú ženy a deti?"

Šimkovičová sa po krátkom moderovaní Reflexu mala vrátiť stabilne na obrazovku - mala byť súčasťou moderátorského tímu hlavnej spravodajskej relácie Televíznych novín.  Po tom, ako Nový Čas upozornil na jej komunikáciu na Facebooku, televízia už Šimkovičovej návrat nekomunikovala, hoci predtým ho potvrdila.

Minulý rok kvôli rasistickým statusom skončila spoluprácu RTVS s moderátorkou Kristínou Kormútovou.  Televízia Markíza neuviedla dôvod, prečo oznámila ukončenie spolupráce so Šimkovičovou.

 Viac: RTVS stiahla z obrazu známu moderátorku za jej rasistický status

„Televízii Markíza som vďačná za profesnú, ale aj ľudskú skúsenosť. Prežila som v nej najaktívnejšie roky môjho života, spoznala som úžasných ľudí a s mnohými z nich sme dodnes dobrí kamaráti. Dôvodom odchodu boli rozdielne názory a po vzájomnej dohode som sa rozhodla túto kapitolu svojho života uzavrieť. Každý koniec je začiatok niečoho nového," povedala k svojmu odchodu Martina Šimkovičová.

Nedávno v rozhovore pre pluska.sk povedala, že si nemyslí, že ako verejnej osobe jej môže komunikácia na Facebooku ovyplvniť profesionálny image. "V tomto prípade si to nemyslím. Nepreferujem ani neodsudzujem žiadnu stranu, ktorá chce uspieť vo voľbách. Reagujem na udalosti, ktoré ovplyvnia nás všetkých. Mám zodpovednosť za svoje deti a nemôžem pred tým zatvárať oči. Ani sa nemôžem tváriť, že sa ma to netýka. Veľa som videla na vlastné oči."