Rytmus neuniesol zodpovednosť za návštevu na Úrade vlády a primitívne podhodil novinára davu

Rytmus neuniesol zodpovednosť za návštevu na Úrade vlády a primitívne podhodil novinára davu Ilustr. foto: Markíza

Redaktor Aktualít si po komunikácii s Patrikom Vrbovským alias Rytmusom musel zmeniť telefónne číslo. Spevák, ktorý v kampani podporil prezidentského kandidáta Petra Pellegriniho, neuniesol novinárske otázky, prečo bol počas kampane na Úrade vlády. Známy spevák reagoval primitívne ako malé urazené dieťa. Obrátil sa na svojich 760 tisíc fanúšikov, ktorým novinára doslova podhodil.

Redaktor Aktualít Matej Príbelský pripravoval článok o tom, že reper Rytmus mal byť v čase prezidentskej kampane na stretnutí na úrade vlády. Po tom, ako mu odpovedal, Rytmus zverejnil celú komunikáciu na jeho sociálnych sieťach, aj s číslom telefónu novinára, bez jeho súhlasu, čo bol signál pre 760 tisíc followerov, aby zaútočili na novinára… Telefón novinára bol okamžite zahltený nenávistnými správami a vyhrážnymi telefonátmi. Redaktor, ktorý si robil len svoju prácu, si musel zmeniť číslo.

„Je to absolútne jeho vec koho a ako podporuje. Nás zaujímalo, či táto návšteva úradu vlády súvisela s podporou Petra Pellegriniho alebo s niečim iným. Matej mu poslal otázky, ktoré neboli konfliktné, provokačné, boli vecné a neosobné," napísal šéfredaktor Aktualít Peter Bárdy. "V prvom rade, redakcia Aktuality.sk stojí za Matejom. A ďakujem všetkým kolegom novinárom aj vám za prejavy podpory a solidarity. V druhom rade, je hrozným obrazom tejto chorej doby, ako hlboko sa nenávisť dostala do našich životov a že strácame schopnosť slušnej a vecnej komunikácie. Hneď nastupuje konflikt, rozdávanie rán, snaha ublížiť. Aj vďaka politikom sa stal verejný priestor bojiskom, kde neplatia pravidlá,“ dodal Bárdy.

Odporúčame aj: Attila Végh sa sťažuje, že po podpore Pellegriniho prišiel o sponzora (VIDEO)

Nie je to prvýkrát, keď Rytmus napomáhal šíreniu nenávistných útočných prejavov na novinárov. Skúsenosť má aj novinárka Zuzana Kovačič Hanzelová.

Za zverejnenie čísla sa spevák neskôr svojsky "ospravedlnil". Aj keď píše niečo o ospravedlnení, v podstate sa len ľutuje a opätovne kydá na novinára, ktorý si dovolil opýtať sa na jeho "súkromie."Podporiť prezidentského kandidáta v kampani a následne dôjsť na úrad vlády, nemá nič s jeho súkromím a verejnosť má právo vedieť, čo na Úrade vlády robil. 

Napriek zverejneniu ospravedlnenia, telefónne číslo novinára nechal ďalej zverejnené na sociálnej sieti, kde ho sleduje viac ako 760-tisíc používateľov.

"Keď som bol malý, neznášal som nespravodlivosť. A zostalo mi to, práve preto robím prácu, ktorú robím. Z toho dôvodu nemôžem strpieť, ak niekto, kto zverejnil moje číslo, hovorí o sebe ako o obeti. ... Každú správu v tej komunikácii som napísal slušne a neutrálne, preto je jednoduché posúdiť, kto sa v tejto situácii zachoval nevhodne. A k tomu ospravedlneniu: nedáva mi žiadny zmysel, pokiaľ moje súkromné číslo stále visí na profile s viac ako 760-tisíc followermi. Pritom som o vymazanie čísla z Instagramu žiadal krátko po tom, ako ho zverejnil, v súkromnej konverzácii," reagoval novinár Príbelský.

Stojíme za redaktorom Aktualít, ktorý si robil svoju prácu a legitímne žiadal od speváka vysvetlenie svojho kontaktu s politikmi a Úradom vlády SR.

Zaujíma vás zákulisie médií, sledujte nás aj na Facebooku a na Instagrame