Ako Plus jeden deň poslal Celeste od Dunaja do Dubaja

Ako Plus jeden deň poslal Celeste od Dunaja do Dubaja Foto: Facebook L. Mati

Pozrite sa, ako vznikajú články o showbiznise v Plus jeden deň.

 


V utorok si speváčka Celeste Buckingham takto povzdychla na Instagrame: „Keď už máš fakt dosť upratovania doma, tak sa nachystáš, ale ani von sa ti už nechce."

 

Instagram celbuckingham


V stredu vyšiel v denníku Plus jeden deň krátky článok o speváčke Buckingham ako si odišla užívať do Dubaja: „momentálne trávi svoj čas v luxusnom Dubaji, odkiaľ poslala odkaz svojim fanúšikom. „Keď už máš fakt dosť upratovania doma," napísala k fotke," píše Plus jeden deň.

Foto: FB C. Buckingham

Foto: FB C. Buckingham

 

Denník sa nielenže neobťažoval speváčky spýtať, či naozaj trávi čas v "luxusnom Dubaji", ale ani si poriadne nepozrel fotku, kvôli ktorej text vznikol, a jej názov: "Nábrežie Dunaja."

Kde v skutočnosti bola Celeste? Vzdelávala sa v škole v Bratislave o tom, ako má vyzerať práca profesionálneho novinára.

"Práve včera pritom bola Celeste v aule Univerzity Komenského na prednáške novinárky a držiteľky Pulitzerovej ceny Marthy Mendosa (na fotke), ktorá vďaka poctivej práci s faktami pomohla zachrániť z otroctva 2000 ľudí. Aula UK bola plná mladých ľudí a budúcich novinárov. V dobe postfaktuálnej, plnej fake news a hoaxov z toho máme naozaj radosť," povedal pre Omédiách.com manager speváčky Lumír Mati.

 

Aktualizácia 9.4.: