Gang zlodejov zaútočil na redaktorku Markízy a kameramana

Gang zlodejov zaútočil na redaktorku Markízy a kameramana Reprofoto Markíza

Dlažobná kocka letela len pár centimetrov od hlavy redaktorky.

 

 

Už niekoľko týždňov v centre hlavného mesta pôsobí gang zlodejov zo zahraničia, ktorý okráda turistov. Redaktorka televízie Markíza Kristína Kövešová a kameraman Ľuboš Fiala priniesli v relácii Reflex záslužnú reportáž o tom, ako tento gang funguje. Podarilo sa im priniesť nielen mnohé svedectvá ľudí, ktorí popísali praktiky gangu, dokonca na viacerých miestach natočili pravdepodobne jednotlivých členov a členky tohto gangu.

Redaktorka a kameraman sa nenechali odradiť vyhrážkami ani krikom žien. Redaktorka ich naháňala s mikrofónom a pýtala sa ich odkiaľ sú a prečo kradnú. Dokonca na redaktorku a kameramana zaútočili a hodili po nich dlažobnú kocku.

Podľa informácií televízie Markíza ide o dobre organizovanú skupinu približne 30 ľudí. Obchodníci z centra mesta sa ich boja. „V centre mesta sme strávili zhruba 6 hodín a zatiaľ čo sme stretli niekoľkých zlodejov, policajta sme nestretli ani jedného," upozornila redaktorka.

„Zlodejky, ktoré sme stretli, kradnú rovno pod mestskými kamerami podľa našich informácií už niekoľko týždňov, a tak sme sa pýtali, ako je to vôbec možné. Veľakrát sa stane, že sa kradne priamo aj pod vašimi kamerami," spýtala sa redaktorka hovorcu mestských policajtov. „To neviem potvrdiť, už som hovoril a tieto miesta sú monitorované kamerovým systémom. Pokiaľ tá kamera je v celkovom zábere, ťažko ten operačný pracovník z toho celkového záberu posúdi, či tam dochádza ku krádežiam alebo nedochádza," povedal Peter Pleva, hovorca Mestskej polície Bratislava.

Kövešová priniesla už viacero podobne dobrých reportáží. V minulosti sa vybrala medzi dílerov Pentagonu, bola už aj vo vojnovej zóne či vybrala sa medzi ľudí na úteku.