Twitter ponúkne niektorým tvorcom obsahu podiel z reklamných príjmov

Twitter ponúkne niektorým tvorcom obsahu podiel z reklamných príjmov

Americká spoločnosť Twitter ponúkne niektorým tvorcom obsahu na svojej rovnomennej sociálnej sieti podiel z príjmov, ktoré firma získava vďaka zobrazovaniu reklamy pri ich príspevkoch. S odkazom na oznámenie firmy o tom vo informovala agentúra Reuters.

Tvorcovia obsahu získajú podiel z príjmov z reklám zobrazených v ich odpovediach, uviedol Twitter. Aby tvorcovia mali na odmenu nárok, mali by byť overenými užívateľmi s aspoň piatimi miliónmi zobrazení svojich príspevkov v každom z posledných troch mesiacov a mali by mať platobný účet Stripe.

Twitter sa snaží pritiahnuť na svoju sociálnu sieť viac tvorcov obsahu. Začiatkom tohto roku spoločnosť umožnila užívateľom ponúkať na platforme platené predplatné svojho obsahu.

Miliardár Elon Musk, ktorý kúpil firmu Twitter vlani v októbri, už skôr uviedol, že spoločnosť v prvom roku odovzdá tvorcom celý príjem z predplatného bez poplatkov za platobné brány.

Twitter začiatkom júla dočasne zaviedol limit na počet zobrazených príspevkov na svojej sociálnej sieti. Overení užívatelia si ich môžu zobraziť 6000 denne, neoverení 600 a užívatelia s novozaloženým neovereným účtom potom 300 denne. Okrem toho firma znemožnila čítanie tweetov neregistrovaným užívateľom.