Na Markíze začína Ostrov. Kto sú súťažiaci, kto je moderátor a kde sa šou odohráva?

Na Markíze začína Ostrov. Kto sú súťažiaci, kto je moderátor a kde sa šou odohráva? Foto: Markíza

Televízia Markíza túto jeseň prinesie na obrazovku vo svete známu dobrodružnú šou Survivor.

 

Na Markíze pôjde pod názvom Ostrov. Odohrávať sa bude na ostrove na Filipínach. Slovenských dobrodruhov prevedie filipínskou divočinou herec Marián Mitaš.
Marián Mitaš sa narodil 24. septembra 1980 v Považskej Bystrici. Vyštudoval bábkoherectvo na VŠMU v Bratislave a pôsobil v Dezorzovom lútkovom divadle - jedinom bábkovom divadle pre dospelého diváka.

Len rok po skončení vysokej školy, teda v roku 2007 zahviezdil v markizáckom kriminálnom seriáli Mesto tieňov. Účinkoval taktiež v seriáli Rádio, Horúca krv a od roku 2013 nakrúcal úspešné Búrlivé víno.

Americká verzia má moderátora Jeffa Probsta, ktorý začal dobrodružnú šou moderovať ešte v roku 2000. Kým v iných krajinách sa moderátori jednotlivých sérií zvyknú po čase vymeniť, Probst sa na svojom poste drží.

Šou vznikla pôvodne zo švédskej reality show Expedition Robinson. V USA sa pod názvom Survivor vysiela od roku 2000. Už od odvysielania prvej série sa stala lídrom amerických TV reality show.

Z tisícok prihlásených bolo vybraných 22 najodvážnejších, ktorí chcú zažiť to najväčšie a najextrémnejšie dobrodružstvo vo svojom doterajšom živote. Po náročnom kastingu, ktorý zahŕňal aj fyzické a psychické testy, sú súťažiaci vysadení na opustenom a izolovanom ostrove. Stretávajú sa tu nielen so svojimi súpermi, tropickou džungľou, nedostatkom potravy, fyzicky náročnými úlohami, ale tiež sami so sebou.

Tu je zoznam súťažiacich: http://ostrov.markiza.sk/sutaziaci

Na konci boja o prežitie, ktorý vyžaduje silu, vytrvalosť, odhodlanie i taktické uvažovanie, bude čakať obrovská úľava a výhra vo výške 100 000 eur.