Angelina Jolie a Brad Pitt sa chcú rozviesť bez médií

Herci Angelina Jolie a Brad Pitt sa dohodli, že svoj rozvod budú riešiť v súkromí a pokúsia sa držať rodinu pohromade. Oznámili to vo vyhlásení, ktoré je ich prvým spoločným vyjadrením k rozvodu, o ktorý vlani požiadala Jolie.

Vo vyhlásení, ktoré má k dispozícii agentúra AP, sa uvádza, že rozvodové konanie bolo zverené súkromnému sudcovi. Herci s ním dohodli dohodu, že nebude zverejňovať žiadne súdne dokumenty, a tak zabezpečia súkromie svojich detí a rodiny. "Rodičia sú odhodlaní konať ako jedna strana," uvádza sa vo vyhlásení.

Jolie požiadala o rozvod po incidente, pri ktorom údajne Pitt v lietadle použil násilie voči pätnásťročnému synovi. Prípadom sa zaoberal aj Federálny úrad pre vyšetrovanie, ktorý ale dospel k záveru, že Pitt nebude stíhaný.

Ako napísala AP, na rozvody slávnych osôb často dohliadajú súkromní sudcovia, ktorých úlohou je utajiť detaily o riadení.

V prípade Jolie a Pita je hlavnou témou starostlivosť o šesť detí hereckého páru. Kalifornský súd dáva prednosť spoločnej starostlivosti, ale často sa rodičia dohodnú na vlastnom riešení.

Jolie a Pitt žili spoločne od roku 2005, z toho dva roky v manželstve. Majú šesť detí s vekovým rozpätím osem až pätnásť rokov. Adoptovali dvoch synov Maddoxa z Kambodže a Paxa z Vietnamu a dcéru Zaharu z Etiópie. Sú tiež biologickými rodičmi troch detí: Shiloh a dvojčiat Knoxa a Vivienne. Jolie vlani žiadala, aby boli všetky zverené do jej starostlivosti. Podľa provizórnej dohody sa Jolie stará o deti a Pitt má povolené návštevy.