Kvôli teroristickej hrozbe bol prerušený rockový festival v Nürburg

Kvôli bližšie nespresnenej teroristickej hrozbe bol dnes večer prerušený rockový festival Rock am Ring v západonemeckom meste Nürburg, informovala agentúra DPA. Polícia prikázala organizátorom, aby vyzvali návštevníkov na opustenie festivalovej plochy. Tisíce hudobných fanúšikov podľa nemeckej agentúry usporiadane odišli.

Polícia z mesta Koblenz dostala informáciu o "konkrétny hrozbe," napísala bez ďalších podrobností agentúra AP. Varovanie pred terorizmom na festivale potvrdila krajinská vláda západonemeckej spolkovej krajiny Porýnie-Falcko, uviedol server denníka Die Welt. Polícia zriadila pre občanov zvláštne telefónnu linku.

Návštevníci koncert usporiadane opustili. "Naše publikum reagovalo fantasticky," povedal podľa Die Welt organizátor festivalu Marek Lieberberg.

Organizátori festivalu napísali, že polícia chce vypratať priestor, aby ho mohli preskúmať.

Na niekoľkodňovom festivale sú desiatky tisíc hudobných fanúšikov, presné číslo nebolo zverejnené. Na konci víkendu sa očakávala účasť až 90.000 ľudí.

Organizátori podujatia dúfajú, že v sobotu bude možné v hudobných produkciách pokračovať. Podľa pôvodných plánov sa malo na štyroch pódiách predstaviť okolo 85 kapiel, vrátane Toten Hosen a System Of A Down.

Rock am Ring je podľa Die Welt najznámejší nemecký rockový festival. Koná sa v areáli automobilového pretekárskeho okruhu Nürburgring.