Netflix získal viac predplatiteľov vďaka novej show a House of Cards

 

 

Americkej internetovej videopožičovni a televízii Netflix pribudlo v druhom štvrťroku 5,2 milióna predplatiteľov z celého sveta. To bolo viac, než odhadovali analytici. Vzrástli aj príjmy a zisk, divákov pritiahlo okrem iného uvedenie novej originálnej show 13 Reasons Why (13 dôvodov prečo) a nové séria House of Cards.

Akcie firmy, ktorá štvrťročné výsledky oznámila po pondelkovom uzavretí burzy, zaznamenali po záverečnom zazvonení zvončeka 9 percentný zisk, keď jedna akcia stála 176,2 dolára. Netflixu sa už v apríli podarilo dosiahnuť dôležitú hranicu 100 miliónov predplatiteľov.

Príjmy sa kalifornskému podniku v štvrťroku zvýšili o 32,3 percenta na 2,79 miliardy. Čistý zisk medziročne vzrástol na 65,6 milióna dolárov z 40,8 miliardy USD.

Netflix začal činnosť v roku 2007. Od tej doby expandoval do celého sveta, najprv do Kanady, potom do Latinskej Ameriky, Európy, Austrálie, na Nový Zéland a do Japonska. Služba je prístupná prakticky na akomkoľvek zariadení, ktoré má pripojenie k internetu, vrátane osobných počítačov, tabletov, inteligentných telefónov, chytrých televízorov a herných konzol.

Firma vyrába aj vlastné relácie ako je práve House of Cards. Tento rok chce za vlastné programy minúť šesť miliárd USD. Netflix má stále priestor na to, aby dohnala HBO, obľúbenú platenú televíziu, ktorá mu slúži ako model. HBO má po celom svete 134 milióna predplatiteľov, vrátane tých, ktorí nepoužívajú iba internetové služby.