Do semifinále Košického zlatého pokladu postúpilo 16 piesní

Populárna pesničková súťaž Štúdia RTVS Košice spoznala semifinalistov, o finálové miestenky zabojuje 16 piesní. Finálový koncert sa uskutoční 14. októbra 2017.

Do uzávierky 33. ročníka súťaže bolo koncom júla prihlásených 140 piesní. Na základe kritérií súťaže výberová komisia v zložení Peter Bič a Viktória Vargová zo skupiny Peter Bič projekt, Lina Mayer, Rasťo a Robo Kopinovci zo skupiny Noc a deň a redaktori Štúdia RTVS Košice zaradila postupujúce skladby do dvoch skupín.

Do prvej skupiny komisia vybrala 6 piesní, ktoré priamo postupujú do finále súťaže a do druhej skupiny 10 piesní, ktoré budú v semifinálovom kole prostredníctvom SMS hlasovania poslucháčov Rádia Slovensko súťažiť o postup do finále súťaže. Z druhej skupiny postúpi do finále 6 piesní s najväčším počtom SMS hlasov.

„Môžem potvrdiť, že prihlásené súťažné piesne obsiahli takmer všetky žánre súčasnej populárnej hudby, od piesní s nádychom folku, cez elektronickú hudbu, až po tvrdý rock. Veľmi si vážim, že súťažiaci si dali záležať na zvukovej kvalite nahrávok. Keďže viem, koľko času a energie je treba
na vytvorenie novej pesničky, rád by som sa aj touto cestou poďakoval všetkým, ktorí sa do súťaže prihlásili. Myslím si, že to bude zaujímavý ročník a už teraz sa teším na jeho finalistov, " povedal riaditeľ súťaže a šéf Štúdia RTVS Košice Juraj Hidvéghy.

Absolútny víťaz súťaže okrem atraktívnej finančnej odmeny získa i bezplatné poskytnutie štúdia v Slovenskom rozhlase na realizáciu profesionálnej nahrávky víťaznej piesne. Finálový koncert z košického Kulturparku v priamom prenose odvysielala Rádio Slovensko, televízny dokument z podujatia diváci uvidia na Dvojke.