Vo veku 44 rokov zomrel šéfredaktor Korzára Jaroslav Vrábeľ

Vo veku 44 rokov zomrel šéfredaktor Korzára Jaroslav Vrábeľ Foto: Korzár

V stredu 20. marca zomrel vo veku 44 rokov novinár a dlhoročný šéfredaktor denníka Korzár Jaroslav Vrábeľ,“ oznámil dnes na webe Korzár, ktorý patrí pod vydavateľstvo Petit Press.

 "Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Chcel, aby bol jediný východoslovenský denník naďalej silným regionálnym médiom, ktoré zachytáva skutočné dianie na východe, mimo bublín na sociálnych sieťach či kaviarní vo veľkých mestách, ale aj v malých obciach, kde okrem práce stále nemajú ani vodovod a kanalizáciu," píše Korzár.

Jaroslav Vrábeľ sa narodil v roku 1979 v Košiciach, kde vyštudoval verejnú správu na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika. Začínal v roku 1997 v študentskej prílohe denníka Korzo. Po vzniku Korzára v roku 1998 v ňom pôsobil najprv ako športový redaktor a neskôr ako redaktor spravodajstva. Len s dvomi krátkymi prestávkami bol v redakcii takmer 25 rokov, získal viaceré novinárske ocenenia a v apríli 2016 sa stal šéfredaktorom.

Na bývalého kolegu a kamaráta spomína na facebooku aj novinár Michal Frank:

Generálny riaditeľ vydavateľstva Petit Press Alexej Fulmek vnímal Jara Vrábeľa ako milého a vtipného človeka, ktorý vyžaroval teplo: „Mal som ho ľudsky veľmi rád. Profesionálne takisto, zastával funkciu šéfredaktora denníka Korzár 8 rokov a previedol redakciu obdobím transformácie, pričom spolu vytvorili úspešnú digitálnu podobu denníka Korzár. Je mi nesmierne ľúto jeho straty a najmä jeho rodiny. Zomrel v rovnakom veku ako prvý šéfredaktor denníka SME Karol Ježík. Ľudia by nemali odchádzať z toho sveta tak mladí.“