Nahnevaný Harabin odvolal svojho hovorcu za jeho partizánčinu

Nahnevaný Harabin odvolal svojho hovorcu za jeho partizánčinu Reprofoto Fun rádio

„Milí priatelia, vyhlásenie, ktoré vydal pre agentúru SITA Jureňa ohľadne druhého kola prezidentských volieb, je iba jeho vyjadrením, napriek môjmu výslovnému zákazu dávať v tejto spojitosti akékoľvek vyjadrenia. Jureňa bol zbavený s okamžitou platnosťou funkcie vedúceho volebného štábu,“ napísal na sociálnej sieti neúspešný prezidentský kandidát Štefan Harabin.

Viaceré médiá dnes zverejnili správu, podľa ktorej sa Harabin rozhodol v druhom kole volieb podporiť Petra Pellegriniho. „Ako prvý informáciu zverejnil web Extra plus, ktorý citoval vyjadrenie šéfa Harabinovho volebného tímu Miroslava Jureňu,“ píšu Aktuality.sk, ktoré následne kontaktovali Harabina. ten šírenie takejto správy označil za podvod. Tvrdí, že to nie je pravda a že vyslovene zakázal komukoľvek z jeho tímu poskytovať médiám stanoviská v jeho mene.

„Sú to moje princípy, ktoré sa dajú porovnať s tým ku ktorým častiam programu sa prihlásil pán Pellegrini. Moje názory poznáte, som konzistentný, názory nemením. Rodina, Spravodlivosť a Mier musia vždy zvíťaziť,“ píše sa v stanovisku, ktoré redakcii Extra plus poskytol bývalý minister pôdohospodárstva Jureňa.

„Kto že to povedal? Jureňa? To je podvod, to je nejaká Jureňova partizánčina,“ reagoval pre Aktuality.sk prekvapený Harabin. „Toto nie je moje vyjadrenie. Zakázal som celému volebnému tímu a nedal som poverenie nikomu, aby dával vyjadrenia v mojom mene. Neplatí nič iné len to, čo som povedal aj počas volebnej noci,“ dodal Harabin.

„Moji voliči, nepodceňujte ich, oni vedia, čo majú robiť,“ odpovedal na otázku počas volebnej moci, čo odporúča svojim voličom.

Na komunikácii Harabinovho tímu sa bavia už aj internety: