Taliban vydáva časopis pre ženy, kde ich láka do svojich radov

Taliban vydáva časopis pre ženy, kde ich láka do svojich radov Ilustr.foto z filmu Homeland

"Naučte sa zaobchádzať s jednoduchými zbraňami" či "naučte sa zaobchádzať s granátmi ," radí časopis.

 

 

Pakistanská odnož radikálneho hnutia Taliban (TTP) vydala v utorok prvé číslo časopisu, ktorý je určený len ženám. Neskrývane sa ich pokúša získať do svojich radov, napísala agentúra AFP.

Na obálke časopisu Chaulina cesta (ktorá odkazuje na jednu z prvých učeníc proroka Mohameda) je žena zahalená od hlavy až k päte.

Vnútri časopisu, ktorý je v angličtine, ponúkajú pakistanskí Talibanci rozhovor s manželkou svojho vodcu Fazlulláhu. Žena v ňom okrem iného prezrádza, čo si myslí o manželstve, ktorá uzavrela v 14 rokoch.

"Pýtam sa, prečo panuje toľko rozhorčenia okolo sobášov, ktoré uzatvárajú neplnoletí. Je potrebné si uvedomiť, že chlapci a dievčatá, ktorí potom, čo dospejú, zostanú príliš dlho sami, sa môžu stať zdrojom morálneho rozkladu našej spoločnosti," uviedla žena, ktorej meno redaktori časopisu neuviedli.

"Chceme islamské ženy podnietiť k tomu, aby sa pridali do radov mudžáhidov," vysvetľujú talibanskí redaktori v úvodníku.

Nasledujú "rady" všetkým ženám, ktoré by chceli viesť džihád: "Organizujte u seba doma tajné schôdzky a pozývajte na ne svoje sestry v džihádu, ktoré majú rovnaké pocity ako vy", "naučte sa zaobchádzať s jednoduchými zbraňami" či "naučte sa zaobchádzať s granátmi ".