Fico mal na dnešnom kontrolnom dni Dolinkovú odvolať

Fico mal na dnešnom kontrolnom dni Dolinkovú odvolať Ilustr. foto: Facebook Robert Fico

Ak by Ficovi naozaj záležalo na pacientoch, na dnešnom kontrolnom dni by Zuzane Dolinkovej oznámil, že vo funkcii ministerky zdravotníctva okamžite končí. Hnutie SLOVENSKO pred Ministerstvom zdravotníctva vyjadrilo smerom k premiérovi presvedčenie, že ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková by mala byť odvolaná zo svojej funkcie, pretože opakovane zlyhala, najmä v štyroch nasledujúcich oblastiach:

Zobrala ľuďom nárok na operácie včas, ktoré mali platiť od 1. januára 2024.
Hodila projekt špičkovej nemocnice Rázsochy cez palubu – ponúka alternatívu rekonštrukcie Ružinova v roku 2038, bez univerzitného kampusu a vedeckého parku.
Nerieši problém ambulantného sektora - ambulancie zavádzajú poplatky pre pacientov.
Zvýhodnila nemocnicu Penty na úkor ostatných nemocníc kvôli čomu zrejme prídeme o 212 miliónov z Plánu obnovy na rekonštrukcie nemocníc.

Pellegrini s Druckerom zrušili sľubne rozbehnutý PPP projekt novej Univerzitnej nemocnice na Patrónke a po analýze sa rozhodli v roku 2019 zbúrať starý skelet nemocnice na Rászochách a postaviť nemocnicu tam. „Teraz ministerka urobila ďalšiu analýzu a ide projekt nemocnice Rázsochy zmariť a navrhuje nemocnicu v Ružinove až v roku 2038!“ povedal exminister zdravotníctva Marek Krajčí a dodal: „Veríme, že analýzu, ktorú si ministerka spolu s Pentou dala vypracovať zhodí zo stola a budú čo najskôr pokračovať v rozbehnutom projekte nemocnice Rázsochy, ktorá bude v prospech celého zdravotníctva a predovšetkým pacientov.“

Haščák sa v minulosti v byte na Vazovovej dohadoval s Ficom o tom, na koho v Smere sa má obrátiť, keď bude potrebovať robiť „obchody“ v zdravotníctve. Fico mu vtedy odporučil Pavla Pašku, ale chcel o všetkom vedieť. Zrejme kvôli deleniu sa s úplatkami, ako to potvrdila aj nahrávka Počiatek – Trnka.

„Pôsobenie ministerky Dolinkovej sa dá zhrnúť do štyroch slov – Pacient okradnutý, Haščák vysmiaty. Pani ministerka nespravila za pol roka žiaden zásadnejší krok v prospech pacientov, ale robí systematické kroky v prospech Penty,“ povedal líder hnutia SLOVENSKO Igor Matovič.

Verejne Fico a Pellegrini prezentovali, že bojujú v prospech štátu a proti finančným skupinám v zdravotníctve. Ich reálne kroky však hovoria o opaku.

„Je verejným tajomstvom, že Pellegrini predal post ministra zdravotníctva Jaroslavovi Haščákovi. Haščákové médiá spravili službu Pellegrinimu, Dolinkovej, Ficovi pred voľbami a teraz mu to splácajú. Je najpodlejšia vec v politike, keď politik získa dôveru a moc a potom koná v neprospech tých ľudí, ktorí mu tú dôveru dali, keď koná aj v neprospech pacientov,“ zdôraznil Igor Matovič a dodal: "Ak by Ficovi naozaj záležalo na pacientoch, na dnešnom kontrolnom dni by pani Dolinkovej oznámil, že vo funkcii ministerky zdravotníctva okamžite končí."

Hnutie SLOVENSKO oslovilo PS a KDH, aby sa k iniciatíve zbierania podpisov na zvolanie schôdze na odvolanie ministerky zdravotníctva pridali.