Fico dostane tisíce podpísaných listov na podporu učiteľov

Fico dostane tisíce podpísaných listov na podporu učiteľov postapremierovi.sk

V prebiehajúcom štrajku učiteľov sa ukázali rôzne rodičovské, študentské a iné občianske iniciatívy za zlepšenie kvality školstva na Slovensku.

 

 

Trojica mladých kreatívcov vytvorila portál www.postapremierovi.sk, ktorý už prijal takmer 1700 listov, ktoré budú doručené priamo na Úrad vlády.

 

Za iniciatívou stoja mladí ľudia z prostredia startupov a online biznisu Martin Polačko, Marek Šebo a Michal Zaričňak. „Ako neučiteľov a neštudentov sa nás súčasný stav priamo nedotýka, ale ako profesionáli sme konfrontovaní s tým, akých ľudí naše školstvo produkuje," hovorí Martin Polačko. „Zdalo sa nám preto správne v súčasnosti povedať, že ako občania požadujeme od štátu služby, ktoré sú základom dobre fungujúcej spoločnosti, napríklad kvalitné školstvo. Štát sa predsa nemôže tváriť, že problém neexistuje a spoliehať sa na ľahostajnosť verejnosti. Tiež sa nám zdá neférové, aby boli ignorované požiadavky tých, ktorí priamo formujú budúcnosť Slovenska," dodal.

„Vo svojom okolí aj na Facebooku vidíme, že nie sme sami, ktorých situácia v školstve trápi a preto sme chceli nájsť nejaký nástroj, ktorý by každému umožnil sa zreteľne vyjadriť. Vymysleli sme preto web, cez ktorý môže každému osobne kontaktovať predsedu vlády. Obálky sa ignorujú oveľa ťažšie ako zahltená e-mailová schránka," povedal Michal Zaričňak, hudobník a reklamný kreatívec.

Na stránke môže každý návštevník podpísať text iniciátorov alebo napísať svoj vlastný list, ktorý je potom vytlačený a v obálke odoslaný na adresu Úradu vlády. Marek Šebo, tretí z organizátorov, zodpovedal za jeho realizáciu. „Každý list je poslaný zadarmo. Našli sme ústretového partnera vo firme Zelená pošta, ktorá spracúva online dokumenty a posiela ich ako klasickú poštu. Opýtali sme sa ich, či by nechceli podporiť našu iniciatívu a oni súhlasili," povedal.

Iniciatíva je nezávislá od politických strán aj od organizátorov štrajku, je čisto súkromnou snahou angažovaných občanov.

www.postapremierovi.sk

Zástupcovia iniciatívy

Michal Zaričňak
(Kontakt pre médiá)
+421 904 986 426
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Martin Polačko
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Marek Šebo
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.