Markíza: Víťazstvo hriešnice v stredu zvíťazilo!

14.02.2013 14:15 | Tlačové správy | Markíza

Najsledovanejším programom dňa boli Televízne noviny a tradične zabodoval aj pôvodný rodinný seriál Búrlivé víno. Markíza group s odstupom porazila konkurenciu.

Veľkolepá dobrodružno-romantická trilógia Hriešnica sa na obrazovkách televízie Markíza skončila s úspechom. Záverečný film s názvom Víťazstvo hriešnice porazil konkurenčnú seriálovú ponuku a dosiahol nadpriemernú sledovanosť aj popri futbalovom zápase verejnoprávnej televízie.

Víťazstvo hriešnice zaznamenalo v stredu 13. februára 2013 v strategickej cieľovej skupine 12-54 rating 10,0 % a trhový podiel 29,8 %. K obrazovkám prilákalo 570-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Vyvrcholenie mimoriadne úspešnej nemeckej série obzvlášť oslovilo ženy 12-54 (shr 34,1 %) a divákov v Banskobystrickom (shr 38,5 %) a Prešovskom kraji (shr 44,0 %) v rovnakej cieľovej skupine.

Najsledovanejším nespravodajským programom dňa sa stal podvečerný rodinný seriál Búrlivé víno, v 12-54 dosiahol rating 11,2 % a trhový podiel 37,4 %. Pozrelo si ho 637-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov. Vinárska romanca tradične oslovila najmä mladé ženy 12-24 (shr 55,4 %).

Celkovo najvyšší počet divákov v oboch hlavných cieľových skupinách si v pondelok pozrel Televízne noviny. V 12-54 dosiahli rating 14,3 % a trhový podiel 41,5 %. Súhrn najdôležitejších udalostí dňa sledovalo na Markíze 904-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Kvalitné spravodajstvo trhového lídra ocenili najmä ženy v produktívnom veku 25-34 (shr 46,6 %), diváci v Žilinskom kraji 12-54 (shr 47,5 %) a vysokoškolsky vzdelaní diváci 12-54 (shr 54.1 %).

Markíza group bola v stredu trhovým lídrom celodenne (33,5 %) aj v prime-time (34,5 %) s výrazným odstupom pred konkurenciou.

PR oddelenie TV Markíza

Markíza na jeseň: Nový seriál aj zábavná šou s Adelou

Markíza zverejnila, čo bude vysielať na jeseň.

Markíza: Škandálne a obscénne správanie na Farme nebude

Na jeseň odvysiela Markíza novú už v poradí piatu sériu reality šou Farma. Oproti predchádzajúcim častiam bude zmena v zasadení reality šou do prostredia spred 200 rokov.

JOJ sa chce zbaviť jednej zo svojich televíznych staníc

Za televíziou stojí aj režisér Peter Núňez, ktorý pripraval projekty aj pre RTVS či Markízu. Na Senzi si robí zálusk česká mediálna spoločnosť.

Televízia JOJ vracia na obraz Vikingov

Ani rok neprešiel od premiéry 9-dielneho írsko-kanadského seriálu a JOJ ho odvysiela opäť.

Orange mal na viacerých miestach výpadok

Výpadok hlasových služieb hlásili v pondelok dopoludnia zákazníci Orange z viacerých miest Slovenska.

Ľuďom už nestačí sledovať len jednu obrazovku

Ľudia na celom svete sú závislí na televízii a to aj napriek tomu, že spotrebiteľské návyky divákov hladných po obsahu sa rapídne menia. A zatiaľ čo priazeň k televíziám stále pretrváva, samotná televízia nestačí uspokojiť náš apetít po obsahu. Dôsledkom toho je nárast online médií a využívanie viacerých obrazoviek v rovnakom čase (screen-stacking).

Počet ľudí nakupujúcich v e-shopoch sa zvyšuje

Internetové obchody sú u slovenských zákazníkov stabilne obľúbené. Aspoň raz za štvrť roka v nich nakupuje 58% percent ľudí. Výrazne menej rozšírený je naopak nákup v zahraničných e-shopoch.

TA3 pomohla jednej cestovke na úkor ostatných

Cestovná kancelária Satur sa pochválila, že organizovala infocestu na Severnom Cypre pre novinárov. Redaktor TA3 pri reportáži nešetril superlatívmi, no ušli mu aj nezmysly. Po boku šéfky cestovnej kancelárie povedal, že Severný Cyprus „je stále novinka, ktorú má v ponuke iba jedna slovenská cestovná kancelária." Satur však nie je jedinou cestovkou, ktorá ho ponúka a Severný Cyprus nie je destinácia, na ktorú sa Slováci môžu dostať len posledné dva roky.  Pokračovanie.

ČT chystá neobvyklý dokument o vplyve náboženstva na človeka

Čo majú spoločného kľakanie moslimov pri spoločnej modlitbe, niekoľkohodinové budhistickej meditácie, uctievanie ostatkov svätcov alebo spev a tanec členov hnutia Hare Krišna? Na túto a mnohé ďalšie otázky sa snaží nájsť odpoveď skupina mladých vedcov z Masarykovej univerzity, ktorí sa združujú v Laboratóriu pre experimentálny výskum náboženstvo (LEVYNA). Spôsob, akým na ne zodpovedajú, je neobvxklý a Česká televízia o tom točí dokument.