Markíza: Víťazstvo hriešnice v stredu zvíťazilo!

14.02.2013 14:15 | Tlačové správy | Markíza

Najsledovanejším programom dňa boli Televízne noviny a tradične zabodoval aj pôvodný rodinný seriál Búrlivé víno. Markíza group s odstupom porazila konkurenciu.

Veľkolepá dobrodružno-romantická trilógia Hriešnica sa na obrazovkách televízie Markíza skončila s úspechom. Záverečný film s názvom Víťazstvo hriešnice porazil konkurenčnú seriálovú ponuku a dosiahol nadpriemernú sledovanosť aj popri futbalovom zápase verejnoprávnej televízie.

Víťazstvo hriešnice zaznamenalo v stredu 13. februára 2013 v strategickej cieľovej skupine 12-54 rating 10,0 % a trhový podiel 29,8 %. K obrazovkám prilákalo 570-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Vyvrcholenie mimoriadne úspešnej nemeckej série obzvlášť oslovilo ženy 12-54 (shr 34,1 %) a divákov v Banskobystrickom (shr 38,5 %) a Prešovskom kraji (shr 44,0 %) v rovnakej cieľovej skupine.

Najsledovanejším nespravodajským programom dňa sa stal podvečerný rodinný seriál Búrlivé víno, v 12-54 dosiahol rating 11,2 % a trhový podiel 37,4 %. Pozrelo si ho 637-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov. Vinárska romanca tradične oslovila najmä mladé ženy 12-24 (shr 55,4 %).

Celkovo najvyšší počet divákov v oboch hlavných cieľových skupinách si v pondelok pozrel Televízne noviny. V 12-54 dosiahli rating 14,3 % a trhový podiel 41,5 %. Súhrn najdôležitejších udalostí dňa sledovalo na Markíze 904-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Kvalitné spravodajstvo trhového lídra ocenili najmä ženy v produktívnom veku 25-34 (shr 46,6 %), diváci v Žilinskom kraji 12-54 (shr 47,5 %) a vysokoškolsky vzdelaní diváci 12-54 (shr 54.1 %).

Markíza group bola v stredu trhovým lídrom celodenne (33,5 %) aj v prime-time (34,5 %) s výrazným odstupom pred konkurenciou.

PR oddelenie TV Markíza

TA3 pomohla jednej cestovke na úkor ostatných

Cestovná kancelária Satur sa pochválila, že organizovala infocestu na Severnom Cypre pre novinárov. Redaktor TA3 pri reportáži nešetril superlatívmi, no ušli mu aj nezmysly. Po boku šéfky cestovnej kancelárie povedal, že Severný Cyprus „je stále novinka, ktorú má v ponuke iba jedna slovenská cestovná kancelária." Satur však nie je jedinou cestovkou, ktorá ho ponúka a Severný Cyprus nie je destinácia, na ktorú sa Slováci môžu dostať len posledné dva roky.  Pokračovanie.

ČT chystá neobvyklý dokument o vplyve náboženstva na človeka

Čo majú spoločného kľakanie moslimov pri spoločnej modlitbe, niekoľkohodinové budhistickej meditácie, uctievanie ostatkov svätcov alebo spev a tanec členov hnutia Hare Krišna? Na túto a mnohé ďalšie otázky sa snaží nájsť odpoveď skupina mladých vedcov z Masarykovej univerzity, ktorí sa združujú v Laboratóriu pre experimentálny výskum náboženstvo (LEVYNA). Spôsob, akým na ne zodpovedajú, je neobvxklý a Česká televízia o tom točí dokument.

Odštartoval portál Kinocola s filmami

V ponuke nového webu sú slovenské a české filmy, aj v HD kvalite.

Procházka: Dídžej Matovič to mal pripravené ako klasickú provokáciu

"Tento príbeh nie je o sume 17 tisíc eur bez dokladu. Je to príbeh o minimálne pol milióne eur, ktoré tvoria rozdiel medzi tým, čo prezidentský kandidát Radoslav Procházka oficiálne priznal Ministerstvu financií a tým, koľko skutočne stála kampaň,“ píše v poznámke na nahrávke Matovič. Aktualizácia o vyjadrenie Procházku.

Chcú občania Slovenska, aby rádiá hrali viac slovenských piesní?

Ľudia na Slovensku chcú v rádiách počúvať viac slovenskej hudby ako sa vysiela. Až 56 % opýtaných si myslí, že minimálne 5 a viac piesní z 10 odvysielaných piesní v slovenských rádiách by malo byť slovenských.

RTVS odkazuje JOJ: Porovnávate neporovnateľné

Televízii JOJ sa nepozdáva nový formát Naj dedinka Slovenska, ktorý pripravuje režisér Radoslav Štefanoov, ktorý pre JOJ pripravoval formáty ako Extrémne rodiny či Mojsejovci.

PMT a TNS predĺžili zmluvu o meraní sledovanosti televízií

Spoločnosť PMT a agentúra TNS Slovakia dnes oznámili, že predĺžili zmluvu na projekt elektronického merania sledovanosti televízií prostredníctvom peoplemetrov na Slovensku.

Nová zábavná šou priniesla RTVS prvenstvo

Prvý diel novej zábavnej relácie Naj dedinka Slovenska mal v piatok večer najviac divákov.

Spravodajský web JOJ preberá vymyslené správy

Prácu spravodajského webu televízie JOJ Noviny.sk si začal všímať známy nemecký satirický web Der Postillon. Práve ten sa stal zdrojom pre informácie redaktorky Noviny.sk, ktorá z neho s plnou vážnosťou prebrala dva vymyslené články a Noviny.sk ich svojim čitateľom s plnou vážnosťou aj ponúkali. Jeden bol o tom, ako je v Nemecku diskriminovaný poštár, ktorý sa podobá na Hitlera a druhý o tom, že spolková kancelárka Angela Merkelová dostala od amerického prezidenta Baracka Obamu darček – telefón - a nepáčilo sa jej jeho balenie. Pokračovanie.